Peter Schagen din Olanda a castigat premiul 1 la competitia de filme "poVeste din Romania", cu un material video de trei minute in care arata cat de bine este sa fii turist in Romania. Tanarul olandez a concurat cu alti 15 participanti care au ajuns in etapa finala.

Florin Jianu – ministru pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism, Mirela Matichescu – vicepresedinte ANT, Tudor Giurgiu – regizor si Mihai Peptan – reprezentant Primaria Municipiului Bucuresti, au deliberat castigatorii competitiei la un eveniment organizat, vineri, la Camera de Comert si Industriei a Romaniei, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, sarbatorita astazi, 27 septembrie.

Romania (2013) from Peter Schagen on Vimeo.

Peter Schagen are 33 ani si locuieste in orasul Haarlem din nord-vestul Olandei. In 2013 a vizitat Romania alaturi de prietena lui, Andreea Bercu, o romanca stabilita in Olanda. In vacanta lor de 8 zile, au strabatut Centrul Vechi din Bucuresti, s-au plimbat cu barca in Parcul Cismigiu si au descoperit restaurantele din centrul Capitalei. Ulterior, Peter a pornit spre litoral, unde a facut plaja, a inotat si s-a distrat la concertele de pe plaja. Toate aceste momente apar intr-un film de aproximativ trei minute, cu care tanarul olandez s-a inscris in competitia lansata de autoritatile din Romania.

Citeste si:
Joburi in strainatate: ce oferte de munca au angajatori
Joburi in strainatate: ce...

Sursa foto: Facebook.com/DIMMMAT

Cu filmul "Romania 2013", Peter Schagen a obtinut premiul 1 si va participa la Targul de la Londra si Expo Milano 2015. El va primi totodata o coloana sonora semnata de maestrul Gheorghe Zamfir.

Locul 2 a fost castigat de Ovidiu Slatineanu pentru filmul "Piatra Neamt". El va participa la Targul de la Stuttgart si la Expo Milano 2015.

Ultimul loc ii revine lui Catalin Dardea, pentru filmul "Costinesti", premiat cu o vacanta de o saptamana in Neptun.

Citeste si:
Cu ce noutati vine PRO TV in grila de toamna
Cu ce noutati vine PRO TV in...

Costinesti Gossip Clip 4 draft from Catalin Dardea on Vimeo.

In cadrul concursului a fost acordat si premiul "Social Media" pentru filmul cu cel mai mare numar de like-uri. Premiul a fost castigat de Otilia Panaite, pentru materialul "Romania-taramul de poVeste", care a inregistrat 542 de like-uri.

Concursul s-a desfasurat intre 22 august si 17 septembrie, iar conditia de participare a fost inscrierea unui filmulet de maximum cinci minute care sa prezinte un loc, o traditie sau o poveste despre Romania.

Competitia de filme "poVeste din Romania" este o initiativa care face parte din campania de promovare a brandului de tara, lansata de Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism prin Autoritatea Nationala pentru Turism.

Citeste si:
Noi mecanisme de promovare a destinatiei turistice Romania
Guvernul a adoptat un act...

Sursa foto: Peter Schagen, turist olandez in Romania/Vimeo.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
30.000 de copii la meciul Romania - Norvegia. Reactia FRF la acuze