Florin Jianu – ministru pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism, Mirela Matichescu – vicepresedinte ANT, Tudor Giurgiu – regizor si Mihai Peptan – reprezentant Primaria Municipiului Bucuresti, au deliberat castigatorii competitiei la un eveniment organizat, vineri, la Camera de Comert si Industriei a Romaniei, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, sarbatorita astazi, 27 septembrie.

Romania (2013) from Peter Schagen on Vimeo.

Peter Schagen are 33 ani si locuieste in orasul Haarlem din nord-vestul Olandei. In 2013 a vizitat Romania alaturi de prietena lui, Andreea Bercu, o romanca stabilita in Olanda. In vacanta lor de 8 zile, au strabatut Centrul Vechi din Bucuresti, s-au plimbat cu barca in Parcul Cismigiu si au descoperit restaurantele din centrul Capitalei. Ulterior, Peter a pornit spre litoral, unde a facut plaja, a inotat si s-a distrat la concertele de pe plaja. Toate aceste momente apar intr-un film de aproximativ trei minute, cu care tanarul olandez s-a inscris in competitia lansata de autoritatile din Romania.

Sursa foto: Facebook.com/DIMMMAT

Cu filmul "Romania 2013", Peter Schagen a obtinut premiul 1 si va participa la Targul de la Londra si Expo Milano 2015. El va primi totodata o coloana sonora semnata de maestrul Gheorghe Zamfir.

Locul 2 a fost castigat de Ovidiu Slatineanu pentru filmul "Piatra Neamt". El va participa la Targul de la Stuttgart si la Expo Milano 2015.

Citeste si:

Ultimul loc ii revine lui Catalin Dardea, pentru filmul "Costinesti", premiat cu o vacanta de o saptamana in Neptun.

Costinesti Gossip Clip 4 draft from Catalin Dardea on Vimeo.

In cadrul concursului a fost acordat si premiul "Social Media" pentru filmul cu cel mai mare numar de like-uri. Premiul a fost castigat de Otilia Panaite, pentru materialul "Romania-taramul de poVeste", care a inregistrat 542 de like-uri.

Concursul s-a desfasurat intre 22 august si 17 septembrie, iar conditia de participare a fost inscrierea unui filmulet de maximum cinci minute care sa prezinte un loc, o traditie sau o poveste despre Romania.

Competitia de filme "poVeste din Romania" este o initiativa care face parte din campania de promovare a brandului de tara, lansata de Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism prin Autoritatea Nationala pentru Turism.

Sursa foto: Peter Schagen, turist olandez in Romania/Vimeo.com