Vremurile in care vacantele cu buget redus erau cele mai cautate par sa fi apus. Poate si de aceea tot mai multi aleg sa mearga in concediu in strainatate.
Cresterea veniturilor romanilor a afectat in mod negativ turismul intern. Concediile in strainatate au devenit accesibile, iar acest lucru se vede in numarul romanilor care aleg destinatiile externe, mai ales ca si in statiunile autohtone preturile sint comparabile cu cele din strainatate. Oferta consistenta pe segmentul de curse charter a facut ca distanta sa nu mai fie o problema, iar turistul sa ajunga in Grecia sau in Spania intr-un timp mai scurt decit cel necesar pentru o deplasare la Mamaia.

Pretentii mari

Reprezentantii agentiilor de turism apreciaza, conform Mediafax, ca sumele alocate de turistii romani pentru concedii au crescut constant in ultimii ani, iar in prezent cheltuielile medii pentru o vacanta au ajuns la 450 de euro. La numarul celor care aleg vacante de peste 1.000 de euro am avut un avans de 100%. La fel si in cazul celor care pleaca in destinatii exotice, spune Lucia Morariu, directorul general al agentiei Eximtur, citata de Mediafax. In acest an, cele mai cautate destinatii externe sint Grecia, Spania, Turcia si Italia. In aceasta vara, cred ca peste 150.000 de turisti romani au calatorit in strainatate. Pina la finele acestui sezon cred ca vom avea o crestere de 10-15%, spune Alin Burcea, directorul general al agentiei Paralela 45.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6427&art=16047&cHash=1dea8825ba

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri