Desi prima rezervare pentru minivacanta de 1 Decembrie a fost inregistrata inca din februarie 2017, estimarile agentia de turism Vola.ro arata ca peste 30% dintre rezervarile pentru aceasta mini-vacanta se fac in regim last minute, cu aproximativ 5 zile inainte de plecare.

“Sunt putini turisti care isi planifica din timp vacanta de 1 Decembrie, nefiind un sezon clasic de calatorii. Bugetul mediu pentru aceste calatorii este undeva la 300 euro / persoana pentru biletul de avion si cazarea 3 nopti” a declarat Matei Psatta, Marketing Manager Vola.ro.

Cele mai cautate destinatii pentru 1 Decembrie

Cele mai cautate destinatii pentru vacanta de 1 Decembrie sunt cele care gazduiesc marile targuri de Craciun. Printre preferintele romanilor se mentin Bruxelles, Viena si Praga. De asemenea, un interes considerabil din partea acestora se indreapta si catre destinatiile cu temperaturi mai calduroase, precum Madrid, Barcelona si Atena. Raman in top si destinatiile clasice de city break: Roma, Londra, Berlin, Lisabona sau Madrid.

Cel mai important criteriu in selectia vacantelor de 1 Decembrie ramane pretul. "Suntem la 2 saptamani dupa reducerile de Black Friday si cu 3 saptamani inainte de sarbatorile de iarna. Romanii vor sa valorifice perioada libera, dar fara investitii majore care sa le dea bugetul peste cap” a completat Matei Psatta.

Guvernul a declarat ziua de 2...
Citeste si: 2 iunie a fost declarata ZI LIBERA. Bugetarii vor avea 5 zile libere

Cel mai ieftin si cel mai scump bilet de avion

Potrivit Vola.ro, cel mai ieftin bilet de avion cumparat pentru aceasta perioada a costat doar 5 euro, pe segmentul Cluj-Londra, iar cel mai scump bilet de avion, pentru aceeasi perioada, a costat 750 de euro, pe segmentul Bucuresti – Phnom Penh (Cambodgia) plus retur.

Mini-vacanta de 1 Decembrie este un prilej pentru romanii care locuiesc in strainatate de a reveni in tara. Acestia aleg sa profite astfel de preturile mai bune decat de sarbatori, de disponibilitatea mai mare a biletelor de avion, de aeroporturile mai libere.

In 2016, Vola.ro a avut o cifra de afaceri de aproximativ 5,5 milioane de euro si a inregistrat un total al tranzactiilor de peste 50 de milioane de euro.

Bugetarii vor avea o...
Citeste si: Inca o zi libera in iunie! Bugetarii vor avea vacanta o saptamana

Sursa foto: Vola.ro