O familie de stomatologi deschide primul hotel Mercure din Romania

Familia Dogariu, care detine compania Dentotal Protect, deschide primul hotel Mercure din Romania, in urma unei investitii de 9 milioane de euro. Unitatea de 4 stele este operata de grupul hotelier Accor, din care fac parte Novotel, Ibis si Pullman.

Pentru constructia hotelului, inceputa in iunie 2013, familia Dogariu a obtinut un credit de 6 milioane de euro de la GarantiBank Romania, iar diferenta a fost alocata din fonduri proprii. Hotel va fi condus de Alina Fugaciu, cu 12 ani de experienta in domeniu, care ii va coordona pe cei 50 de angajati ai Mercure. Directorul general se asteapta astfel la un grad de ocupare de cel putin 50% in primul an de functionare.

Mercure Bucharest City Center, aflat in apropiere de Ateneul Roman, se deschide oficial pe 17 noiembrie, cand va avea si primii clienti. Hotelul, construit pe o suprafata de 1.300 de mp, are 114 camere. Momentan, turistii care vor fi cazati in hotel vor fi generati de grupul Accor. O noapte de cazare in Mercure costa in prezent de la 65 de euro (fara mic dejun si fara taxe), respectiv 80 de euro cu mic dejun. Preturile vor creste la 205 euro/camera duba in primavara. Proprietarii se asteapta astfel la venituri de 600.000-700.000 de euro in primul an de functionare, potrivit lui Anghel Dogariu.

In 2013, familia Dogariu a obtinut cu Dentotal Protect o cifra de afaceri neta de 43,7 milioane de lei si un profit net de 5,7 milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Citeste si:
Accor lansează cheia digitală pentru accesul în camerele de hotel
Accor lansează cheia digitală...

Hotelul Mercure se afla pe strada George Enescu, in apropiere de Ateneul Roman, ceea ce i-a determinat pe arhitecti sa stabileasca un concept muzical pentru unitatea de cazare. In unitatea de 4 stele se afla un restaurant cu specific international, trei sali de conferinta, un business corner si un centru de fitness. Hotelul ofera gratuit conexiune Wi-Fi in camere si spatiile publice si are 30 de locuri in parcarea subterana.

Reteaua Mercure cuprinde peste 700 de hoteluri in 52 de tari din intreaga lume. In Romania, grupul Accor are 6 hoteluri, din care 2 hoteluri Ibis, hotelul Novotel si hotelul Pullman.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri