"Piata din Romania este mult mai mare decat cea din Bulgaria, care poate avea maximum 3-4 orase, comparativ cu Romania, unde sunt mai multe orase cu potential, pana la 7", a declarat Frank Reul (foto), la deschiderea oficiala a Mercure Bucharest City Center (4 stele), cel mai nou hotel din Bucuresti, operat de Accor, care a fost cumparat recent de polonezii de la Orbis.

Orasul cu mare potential pentru deschiderea de hoteluri

Managerul regional pe Romania, Bulgaria si Macedonia spune ca mometan grupul hotelier este in cautare de parteneri pentru discutii care sa vizeze deschiderea de noi hoteluri. In prezent, nu exista nicio decizie concreta, insa Frank Reul considera ca orasele din provincie sunt mult mai potrivite pentru hoteluri ca Ibis si Mercure. De altfel, in opinia sa, Brasov este unul dintre orasele cu mare potential pentru deschiderea unui hotel, insa managerul nu a dorit sa spuna daca exista o intentie in cadrul grupului in acest sens.

Primul hotel Mercure din Romania, aflat in centrul Bucurestiului, a fost deschis oficial pe 24 martie, dupa ce pe 12 noiembrie a avut loc soft-openingul (deschiderea operationala). Hotelul apartine familiei Dogariu, proprietara companiei Dentotal Protect, deschis cu o investitie de 10 milioane euro, suma care acopera cumpararea terenului si construirea unitatii pe o suprafata de 1.300 mp.

Pentru constructia hotelului, inceputa in iunie 2013, familia Dogariu a obtinut un credit de 6 milioane de euro de la GarantiBank Romania, iar diferenta a fost alocata din fonduri proprii. Hotel va fi condus de Alina Fugaciu, cu 12 ani de experienta in domeniu, care ii va coordona pe cei 50 de angajati ai Mercure. Directorul general se asteapta astfel la un grad de ocupare de cel putin 50% in primul an de functionare.