"Surprinzator, de Revelion se vand mai bine vacantele scumpe decat cele ieftine. De exemplu daca vrei sa vinzi pensiuni de 150 de euro pe sejur de Revelion, nu ai prea mare succes. Romanii nu cauta Revelioane ieftine, este o contradictie intre tendinte: de Revelion turistii merg la 4 stele, vara in schimb cauta sa fie ieftin, isi cumpara vacantele cu un an inainte, vaneaza oferte speciale, in timp ce pentru Revelion si le achizitioneaza cu o luna si jumatate inainte. Cu toate acestea doar cateva mii de romani isi permit destinatiile exotice, de 2.500-3.500 de euro, iar cele care depasesc 5.000 euro se vand mult mai greu, la doar cateva sute de romani. Anul acesta cel mai bine a mers Dubai, unde am vandut peste 350 de vacante, apoi vedeta Revelionului – Maldive, unde s-au cumparat peste 150 pachete, urmate de Bali-Singapore, Thailanda, Mauritius, Mexic si Cuba”, explica Alin Burcea, presedinte Paralela 45.

Unde merg romanii care nu se uita la bani

Dubai, emiratul care se dezvolta intr-un ritm nebun, in care opulenta este la ea acasa, iar proiectele de top par sa nu se mai termine, este anul acesta cea mai cautata destinatie de romani pentru Revelion. La acestea se adauga si costul sejurului, relativ accesibil. Astfel, exista oferte care pleaca de la 956 euro/ persoana/ 7 nopti cazare hotel de 4* cu mic dejun, transport si transfer aeroport si ajung pana la 1464 euro/ persoana.

Pentru un Revelion in Maldive la hotel de 5* all inclusive, 6 nopti, transport inclus si transfer, turistii trebuie sa-si pregateasca un buget de 5.195 euro/ persoana/ pachet.

Sapte nopti petrecute la soare in Thailanda in statiunea Pattaya, dar si in magalopolisul Bangkok, la hotel de 5* cu mic dejun, transport, transferuri si tur de oras costa 1245 euro/ persoana/ pachet.

Citeste si:

Pentru cei care isi doresc un concediu prelungit, 11 zile in Bali si Singapore la hotel de 5* cu mic dejun, transport si transfer, costul este de 1945 euro/ persoana/ pachet.

O vacanta culturala, la fel de lunga se poate face si in Mexic si Cuba, in decurs a 11 zile, cu vizite la Chichen Itza, Cancun, Havana, la hotel de 4 si 5* all inclusive, transport, transferuri si insotitor roman de grup are pretul de 2190 euro/ persoana/ pachet.

Agentia detinuta de Alin Burcea a incheiat 2013 cu afaceri de 35 de milioane de euro, iar pentru anul in curs estimeaza vanzari de 40 de milioane de euro, cresterea fiind bazata pe suplimentarea numarului de curse charter si pe majorarea numarului de circuite externe la peste 100.

Paralela 45, infiintata in 1990, este una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania, alaturi de Perfect Tour, Christian Tour, Happy Tour si Eximtur.