Paralela 45, una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania, a anuntat miercuri intr-un comunicat ca atinge cifra de afaceri de 40 milioane euro la finalul anului 2014, in crestere cu 15% fata de anul trecut. "Cresterea din acest an a venit pe de-o parte pe fondul extinderii numarului de agentii, cu cele de la Chisinau, Tulcea si Satu Mare, dar si al numarului de destinatii si chartere. Am depasit 100 de circuite in portofoliu, iar anul acesta au mers foarte bine destinatiile exotice, circuitele in Africa Neagra si Asia Centrala, dar si sejururile", a spus Alin Burcea.

El a explicat ca daca in urma cu cativa ani, romanii erau nevoiti sa vina la Bucuresti pentru a zbura cu un charter spre Antalya sau insulele grecesti, acum agentiile extind ofertele de zboruri directe din toate orasele mari din tara. "Noi avem chartere din Bucuresti, Bacau, Craiova, Cluj-Napoca, Iasi si Satu Mare, dar si din Chisinau, iar anul viitor vom avea trei orase in plus. Romanii vor curse charter din orasele lor, si nu sa vina pentru a lua avionul din Bucuresti. La fel se intampla si in cazul circuitelor. Extinderea companiilor low-cost in orasele din tara ne permite sa avem circuite din cat mai multe zone", a mai spus Burcea.

Paralela 45 are peste 100 de circuite pe toate continentele, multe dintre ele cu plecari din marile orase care dispun de aeroport. Circuitele in Israel au avut din acest an plecari din Iasi si Cluj, iar circuitul in Spania a putut fi accesat din Craiova. Din Constanta se poate merge in Turcia si Thailanda, iar din Cluj catre Tunisia. In plus, Paralela 45 organizeaza de anul viitor curse charter din Chisinau cu plecare directa catre Antalya, Creta si Mallorca. Paralela 45 activeaza de peste 24 de ani pe piata vacantelor, fiind unul dintre cele mai vechi branduri de turism din Romania. Firma detine o retea nationala formata din 35 de agentii si aproape 200 de angajati.