Lucrarile au fost atribuite asocierii Constructii Erbasu, Garden Center Grup, Eco Horticultura, Vega 93 si Aedillia Construct 90, pentru 61,3 milioane lei, fara TVA.

Amenajarea acestui circuit, gandit ca un proiect unitar, presupune amenajarea unei ecluze navigabile, constructia a doua poduri noi care sa faca legatura dintre parcul Bordei si insula artificiala aflata pe lacul Floreasca, debarcadere pentru vaporase turistice precum si a doua amfiteatre pe malurile lacurilor, pentru organizarea de evenimente. Proiectul prevede si amenajarea unor chioscuri din lemn, piste pentru bicilisti, piscine, locuri de joaca si constructia unei sali polivalente in zona lacului Floreasca, cu o capacitate de 360 de locuri.

Alte obiective mentionate in caietul de sarcini sunt lucrari de amenajare peisagistica, precum si achizitia de barcute cu vasle, hidrobiciclete si a unui vaporas de agrement. Contractul, adjudecat prin licitatie deschisa, are o durata de 17 luni si va fi finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013.

Sursa foto: Euro, Shutterstock.com