Airbus incepe anul viitor proiectul unei uzine de asamblare avioane electrice in orasul Pau, langa Muntii Pirinei, la granita cu Spania. Locatia a fost aleasa pentru ca este in apropiere de partenerul de proiect, compania Daher, precum si pentru accesul direct la pista aeroportului local si a vremii mereu buna in aceasta parte a tarii.Airbus E-Fan 2.0

Airbus Group va investi 20 de milioane euro in proiectarea si dezvoltarea avionului electric E-Fan, prin subsidiara Voltair SAS, infiintata anul trecut. Airbus vrea ca avionul electric E-Fan 2.0 sa intre in productie la finalul anului 2017 sau inceputul anului 2018.

Prototipul E-Fan 2.0 are doua motoare electrice cu elice de 82 CP, 6,7 metri lungime si 9,5 metri latime. Bateriile litiu polimer sunt amplasate in aripi si ofera o autonomie de o ora. Conceptul a facut aproximativ 80 de zboruri de la prima sa calatorie in martie 2014. Airbus E-Fan 2.0 se adreseaza in primul rand scolilor de pilotaj. Modelul va primi si o versiune cu patru locuri, numit Airbus E-Fan 4.0, cu noi motoare electrice mai puternice dezvoltate de partenerul german Siemens.