Airbus Group a anuntat planurile de a construi o fabrica in sud-vestul Frantei, unde se va produce Airbus E-Fan 2.0, un avion electric cu doua locuri, care va fi lansat pe piata peste doi ani si jumatate, scrie flyingmag.com.

Airbus incepe anul viitor proiectul unei uzine de asamblare avioane electrice in orasul Pau, langa Muntii Pirinei, la granita cu Spania. Locatia a fost aleasa pentru ca este in apropiere de partenerul de proiect, compania Daher, precum si pentru accesul direct la pista aeroportului local si a vremii mereu buna in aceasta parte a tarii.Airbus E-Fan 2.0

Airbus Group va investi 20 de milioane euro in proiectarea si dezvoltarea avionului electric E-Fan, prin subsidiara Voltair SAS, infiintata anul trecut. Airbus vrea ca avionul electric E-Fan 2.0 sa intre in productie la finalul anului 2017 sau inceputul anului 2018.

Prototipul E-Fan 2.0 are doua motoare electrice cu elice de 82 CP, 6,7 metri lungime si 9,5 metri latime. Bateriile litiu polimer sunt amplasate in aripi si ofera o autonomie de o ora. Conceptul a facut aproximativ 80 de zboruri de la prima sa calatorie in martie 2014. Airbus E-Fan 2.0 se adreseaza in primul rand scolilor de pilotaj. Modelul va primi si o versiune cu patru locuri, numit Airbus E-Fan 4.0, cu noi motoare electrice mai puternice dezvoltate de partenerul german Siemens.

Retail jobs

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri