Pe primele trei locuri in aceasta categorie s-au clasat aeroporturile Milano Orio al Serio, Porto si Henri Coanda Bucuresti, urmate de Heraklion si Berlin Schonefeld, se arata intr-un comunicat al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, care administreaza cele doua aerogari ale Capitalei. Aeroportul a fost clasat si in topul aeroporturilor europene care au inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian in luna martie, pe locul al patrulea in categoria 5 - 10 milioane pasageri, informeaza Mediafax.

In primul trimestru din acest an, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, clasamentul este format din Madrid, Roma Fiumicino si Londra Gatwick, Barcelona, Istanbul Ataturk si Copenhaga. La categoria 10 - 25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Atena, Londra Stansted, Dublin, Istanbul Sabiha Gokcen si Lisabona, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri, clasamentul este alcatuit din Chania (Grecia), Zadar (Croatia), Salonic (Grecia), Shannon (Irlanda) si Santorini (Grecia).

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti a inregistrat in primul trimestru un trafic aerian record, de 1,8 milioane pasageri, in crestere de 15,5%. Pe acest aeroport opereaza in prezent 31 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 70 de destinatii.

Sursa foto: aeronava, Shutterstock