Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa, a scos la vanzare 1 milion de locuri la un pret de 20 de dolari, cu ocazia aniversarii a 30 de ani de la primul zbor.

In prezent, compania mai are disponibile 250.000 de locuri la pret redus, dupa ce 750.000 de bilete au fost vandute incepand de miercuri. Promotia se va inchide duminica, 12 iulie la miezul noptii. Ryanair are zboruri din Bucuresti catre Spania, Italia, Belgia, Irlanda si Marea Britanie.

Preturile reduse sunt pentru calatorii desfasurate in perioada septembrie-ianuarie. “Peste 750.000 de bilete de avion la un pret promotional de 19,85 dolari au fost vandute in doar doua zile”, spune Robin Kiely, directorul de comunicare al Ryanair.

Numarul de pasageri al Ryanair a crescut anul trecut cu 11%, la 90,6 milioane de persoane, iar gradul de incarcare de la 83% la 88%, indicator care urmeaza sa urce la 90%. Pana in martie 2016, Ryanair intentioneaza sa transporte 100 de milioane de pasageri, iar pentru a acoperi cererea din timpul verii compania intentioneaza sa inchirieze sase aeronave in perioada respectiva.

Circa 50% din cresterea numarului de pasageri va avea loc la aeroporturi mari precum Bruxelles, Lisabona, Berlin si Roma. Pentru anul fiscal 2016, Ryanair anticipeaza un profit de 940 milioane euro - 970 milioane euro. Pe parcursul anului trecut, Ryanair a imbunatatit de cinci ori prognoza referitoare la profit. Compania tinteste marile aeroporturi europene si vrea sa atraga pasageri de la operatori aerieni mari precum Deutsche Lufthansa si Air France-KLM Group.

Sursa foto: Senohrabek / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri