Sa presupunem ca ati cumparat bilet de avion catre o destinatie din Uniunea Europeana, nu aveti pasaport, deci veti calatori cu cardul de identitate. Plecarea in strainatate este programata la cateva saptamani sau chiar luni dupa schimbarea numelui. Practic, numele de familie de pe biletele de avion si buletin sunt diferite.

Ce faceti in aceasta situatie?

Singura solutie este sa schimbati numele de pe biletele de avion, sustin reprezentantii Happy Tour Group. Modificarea se face in schimbul unei taxe, indiferent ca ati cumparat biletele de avion prin agentie de turism sau direct de pe site-ul companiei aeriene. Iata care sunt taxele pentru schimbarea numelui la cateva companii aeriene.

Companie aeriana

Schimbare nume DA/NU

Taxa schimbare nume per pasager si segment

Tarom

Nu se accepta cereri de schimbari de nume

------

Blue Air

DA: online, prin call center sau agentie

40 euro (online)/ 50 euro (call center sau agentie)

Wizz Air

DA: online sau prin call center

207 lei (online)/ 277,25 lei (call center)

Ryanair

DA: online

110 euro (online)/ 160 euro (call center sau aeroport), gratuit in 24 h de la cumparare

AirFrance KLM

DA

Gratuit pentru corectarea a trei litere, in maximum 24 ore

Citeste si:

65 euro (in agentie si doar in caz de casatorie/divort. Biletul nu este transferabil)*

*Pasagerii AirFrance KLM trebuie sa dovedeasca schimbarea numelui prin prezentarea certificatului de casatorie sau actelor de divort.

Puteti scapa de taxa si puteti calatori linistite daca aveti pasaport eliberat inainte de cumpararea biletelor de avion, deci cu numele vechi. Pasaportul poate fi folosit pana la data expirarii. "Recomandarea noastra este sa calatoreasca cu pasaportul vechi pe numele vechi sau sa isi faca in prealabil rezervarea pe numele nou", sustine Alexandra Mateuta, director marketing Happy Tour Group.

Sursa foto: Femeie suparata in aeroport/Shutterstock.com