Cea mai mare crestere au avut centrele Eximtur Business din Cluj-Napoca, de aproximativ 28% fata de semestrul intai din 2014, urmate de cele din Bucuresti si Sibiu, fiecare in crestere cu 16%. Rezultatele sunt datorate castigarii unor noi clienti, in urma participarii la licitatii publice, extinderii portofoliului de clienti business in zona Transilvaniei, dar si dezvoltarii afacerilor clientilor existenti.

“Am remarcat o crestere a numarului de deplasari in interes de serviciu in strainatate, respectiv o crestere a numarului de innoptari rezervate la destinatie, ceea ce confirma trendul la nivel national si international, in randul celor care calatoresc in interes de afaceri, de a imbina utilul cu placutul”, declara Salvadora Benegui, business travel & events manager.

In ceea ce priveste turismul de leisure, destinatiile preferate de turisti pentru vara acestui an sunt Romania, Turcia, Grecia, Bulgaria, Spania si Italia. Valoarea medie a unui sejur in tara a fost de aproximativ 850 de lei/persoana, respectiv 350 de euro/persoana, pentru un sejur in strainatate.

Citeste si:

Vanzarile pentru zonele din Romania care ofera posibilitati de turism balnear si activitati in aer liber sau facilitati de spa & wellness au avut o crestere mare, respectiv au fost cu aproximativ 100% mai mari decat in anul precedent. Dintre acestea, statiunea Baile Felix este preferata turistilor Eximtur, urmata de Calimanesti - Caciulata si Sovata. Pe litoral, Mamaia ramane in topul preferintelor, inainte statiunilor Saturn si Eforie-Nord. Per total, Eximtur estimeaza o crestere a vanzarilor cu 9%, in acest an, pentru litoralul romanesc.

Numarul turistilor care au ales compania de calatorii Eximtur pentru vacantele in strainatate a crescut cu aproximativ 15% fata de primul semestru al anului 2014. Vanzarile de sejururi pentru Grecia au crescut cu 30%, iar pentru Croatia cu 70%. Turistii Eximtur au optat in prima parte a anului si pentru croaziere, circuite si city break-uri.

Compania de calatorii Eximtur, infintata in 1993, detine 29 de agentii proprii si francizate, in 19 orase din Romania. Pe piata de turism mai activeaza Paralela 45, Christian Tour, Perfect Tour, Happy Tour, Tui TravelCenter, Cocktail Holidays, Prestige Tours.

Sursa foto: Plaja/Shutterstock.com