Un oficial al companiei a precizat ca exista o nevoie urgenta pentru implementarea unei noi legislatii privind disputele cu muncitorii din industria transportului aerian, in contextul grevelor frecvente organizate de sindicalisti. Acestea pertuba de fiecare data traficul aerian si duc la pierderi uriase pentru companiile aviatice, nevoite sa anuleze zboruri si sa plateasca despagubiri pasagerilor.

Lufthansa a anuntat ca zeci de mii de pasageri vor fi afectati de greva sindicalistilor Verdi, care va lua sfarsit miercuri seara. Sindicatul Verdi cere o majorare de pana la 6% a salariilor celor doua milioane de bugetari, precum si marirea cu 100 de euro a indemnizatiilor lunare primite de debutanti.

Urmatoarea runda de negocieri intre reprezentantii sindicalistilor si executivul de la Berlin va avea loc joi si vineri. Verdi a refuzat anterior un compromis cu executivul, care prevedea o majorare de 3% pentru o perioada de doi ani.

Citeste si:

Aeroporturile germane au fost grav afectate anul trecut, dupa sapte zile consecutive de proteste organizate de stewarzii companiei. Lufthansa a pierdut din cauza grevelor mai mult de 140 de milioane de euro.

Doar 40% dintre cele 1.5000 de zboruri de pe aeroporturile germane nu au fost anulate din cauza grevei.

Sursa foto: 06photo / Shutterstock