Ethiad Airways tocmai a depasit recordul pe care l-a detinut anul trecut, de 32.000 dolari pentru un zbor. Recent, compania aeriana a lansat cel mai scump bilet de avion din lume de pana acum, in valoare de 38.000 de dolari pe o singura ruta, operat de cea mai mare aeronava comerciala, un Airbus A380.

Ce cumpara pasagerii la acesti bani, pe langa un bilet de avion propriu-zis

Cine va plati 38.000 de dolari pentru un bilet dus sau chiar 76.000 dolari pentru o calatorie dus-intors va sta intr-un "penthouse din cer", adica o cabina privata de 11,6 mp, numita "The Residence", care include dormitor, sufragerie cu televizor cu ecran plat de 32 inch si canapea dubla din piele si baie. Pe langa acestea, pasagerii au la dispozitie un bucatar si un majordom, iar in pretul biletului intra si transportul privat catre si de la aeroport.

Intr-o astfel "garsoniera printre noi" zborul lungul si eventualele turbulente poate ca nici nu vor fi simtite, mai ales ca o calatorie Mumbai-New York dureaza intre 19 si 21 de ore, cu escala din Abu Dhabi inclusa.

Citeste si:

In aeronava Airbus A380 sunt disponibile 500 de locuri, din care 415 la clasa economica. Cel mai ieftin zbor pe ruta Mumbai-New York costa 526 dolari (34.991 rupii indiene INR) in luna mai, potrivit unei simulari pe site-ul companiei aeriene. Bineinteles, cabina "The Residence" este la prima clasa.

De asemenea, compania aeriana a anuntat ca de la inceputul lunii iunie pot calatori in cabina luxoasa intre Abu Dhabi, Londra si Sydney, iar un zbor Londra-Mumbai va costa 26.000 dolari, potrivit Dailymail.

Etihad Airways este una dintre cele mai mari companii aeriene din lume, cu o flota de 122 de aeronave Airbus si Boeing si 14,8 milioane de pasageri la bord in 2014. Etihad zboara catre 90 de destinatii si este considerata una dintre cele mai sigure companii aeriene.

Sursa foto: Dmitry Birin/Shutterstock.com