Romanii care merg in concedii in strainatate, in aceasta vara, prefera insulele grecesti, Antalya, dar si coasta de sud a Portugaliei, destinatii pentru care aloca un buget mediu de 550 de euro de persoana. Cele mai solicitate pachete sunt cele cu zboruri charter, rezervate de 80% dintre turistii care isi petrec vacanta in strainatate, potrivit datelor Paravion.

Statiunile deja consacrate pentru concediile de vara, precum Creta, Rhodos, Zakynthos sau Antalya, sunt, in cotinuare, cele mai cautate de romani. Insa, pe langa acestea, conform datelor Paravion, a inceput sa isi faca loc in preferintele turistilor o noua destinatie: Algarve, cea mai sudica regiune a Portugaliei.

In ceea ce priveste modalitatea de transport, si in acest sezon estival, romanii prefera tot charter-urile, doar 20% dintre turisti alegand sa mearga pe cont propriu in concediu, in destinatii usor accesibile cu autoturismul personal, cum sunt litoralul croat, Thassos sau Lefkada.

"Tot mai multi romani aleg destinatiile din strainatate pentru sezonul estival, iar statiunile renumite ca destinatii de vara conduc detasat in topul preferintelor turistilor. Pentru acest sezon estival am inregistrat o crestere de aproximativ 40% pe segmentul vanzarilor de vacante in strainatate, fata de anul trecut. Pachetele charter din aceasta vara, mai ales cele disponibile in iulie si august, au inceput sa se vanda, cu precadere, de la sfarsitul lunii aprilie. De cele mai multe ori, turistii romani asteapta ofertele last minute, iar acum rezerva doar cei care stiu exact cand pot pleca in concedii si pentru cat timp", declara Remus Visan, directorul general al Paravion.

Potrivit acestuia, bugetul mediu alocat de romani pentru vacantele in strainatate din aceasta vara se ridica la aproximativ 550 de euro de persoana, pret care include biletul de avion cu taxe de aeroport, 7 nopti de cazare cu demipensiune, pentru sejururile in Grecia, sau 7 nopti de cazare in regim all inlcusive la hotelurile de patru stele din Turcia.

Cel mai scump sejur: aproape cat o masina

In topul celor mai scumpe pachete turistice in strainatate vandute de Paravion pentru acest sezon se afla un sejur in Antalya, la pretul de 1.750 de euro de persoana, care include 7 nopti de cazare in regim ultra all inclusive la hotelul Regnum Carya Golf Spa Resort, clasificat la cinci stele.

Al doilea cel mai scump sejur vandut de agentie pentru aceasta vara este un pachet disponibil in Algarve, in Vilamoura, unul dintre cele mai mari complexuri turistice din Europa. Sejurul costa 1.520 de euro de persoana si include bilet de avion, in regim charter, si 7 nopti de cazare cu mic dejun la un hotel de cinci stele.

Cei care au vrut sa isi rezerve un sejur in Costa Brava au platit 1.036 de euro de persoana, pachet care include bilet de avion pe o cursa charter si 7 nopti de cazare, cu demipensiune, la un hotel de patru stele.

Paravion este una dintre cele mai mari agentii locale si tinteste in 2016 o cifra de afaceri de 60 de milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul trecut. Principalul concurent al Paravion in Romania este Vola. Pe piata mai sunt Tripsta.ro, Fly-go.ro si eSky.ro.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri