De asemenea, controlul pietei valutare inseamna ca liniile aeriene nu pot sa-si converteasca castigurile in dolari si sa transfere profitul in tara, potrivit News.ro.

Economia venezueleana a fost grav afectata de scaderea pretului barilului de titei pe piata internationala, care reprezenta cea mai importanta sursa de venit pentru statul latino-american.

Venezuela se confrunta si cu o inflatie crescuta si o lipsa severa din magazine a produselor de baza. ”Suntem fortati sa suspendam serviciul nostru intre Caracas si Frankfurt incepand de la 18 iunie”, se arata intr-un comunicat.

De asemenea, cererea pentru zborurile internationale spre destinatii din Venezuela a scazut drastic incepand cu 2015, iar trendul a continuat in primul semestru al anului curent.

Citeste si:

Totusi, compania spera ca serviciul va fi restabilit in viitorul apropiat. Conditii stricte de control capital au fost pentru prima data impuse in 2003, de catre fostul presedinte venezuelean Hugo Chavez.

Restrictiile au fost inasprite in urma cu doi ani, iar liniile aeriene au fost fortate sa isi reduca prezenta in statul latino-american. In vreme ce, alte companii isi obliga pasagerii sa plateasca direct in dolari.

Executivul venezuelean si-a aparat deciziile economice, sustinand ca trebuie sa priotizeze. Rezervele de capital strain sunt folosite pentru a plati produse esentiale, cum ar fi medicamente si masini industriale.