Reprezentantii Lufthansa au anuntat ca vor suspenda zborurile directe spre Venezuela de la 18 iunie, intrucat tara se confrunta cu mari dificultati economice si cu o criza alimentara grava, scrie BBC.

De asemenea, controlul pietei valutare inseamna ca liniile aeriene nu pot sa-si converteasca castigurile in dolari si sa transfere profitul in tara, potrivit News.ro.

Economia venezueleana a fost grav afectata de scaderea pretului barilului de titei pe piata internationala, care reprezenta cea mai importanta sursa de venit pentru statul latino-american.

Venezuela se confrunta si cu o inflatie crescuta si o lipsa severa din magazine a produselor de baza. ”Suntem fortati sa suspendam serviciul nostru intre Caracas si Frankfurt incepand de la 18 iunie”, se arata intr-un comunicat.

De asemenea, cererea pentru zborurile internationale spre destinatii din Venezuela a scazut drastic incepand cu 2015, iar trendul a continuat in primul semestru al anului curent.

Totusi, compania spera ca serviciul va fi restabilit in viitorul apropiat. Conditii stricte de control capital au fost pentru prima data impuse in 2003, de catre fostul presedinte venezuelean Hugo Chavez.

Restrictiile au fost inasprite in urma cu doi ani, iar liniile aeriene au fost fortate sa isi reduca prezenta in statul latino-american. In vreme ce, alte companii isi obliga pasagerii sa plateasca direct in dolari.

Executivul venezuelean si-a aparat deciziile economice, sustinand ca trebuie sa priotizeze. Rezervele de capital strain sunt folosite pentru a plati produse esentiale, cum ar fi medicamente si masini industriale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri