Un candidat la alegerile din Venezuela a fost asasinat

Jose Felix Pineda, un avocat de 39 de ani, candidat la Adunarea Constituanta din Venezuela, a fost asasinat in noaptea de sambata spre duminica, cu cateva ore inainte de deschiderea urnelor pentru alegerile controversate pentru care se inscrisese in cursa, relateaza AFP, potrivit News.ro.

Barbatul a fost ucis in casa sa de un grup de persoane care au tras de mai multe ori asupra sa, a anuntat Parchetul.

“Un grup a intrat cu forta” la Jose Felix Pineda, un avocat de 39 de ani, la Ciudad Bolivar, in sud-estul tarii, “ si a tras in el in mai multe randuri”, a anuntat Parchetul pe Twitter, fara a mentiona motivele.

Venezuelenii merg duminica la urne pentru a alege delegatii care sa contribuie la rescrierea Constitutiei tarii, intr-una dintre cele mai controversate alegeri din tara.

Tara din America de Sud, afectata de o criza economica grava, se confrunta de patru luni cu o miscare ampla de contestare a puterii socialiste. Peste 110 oameni si-au pierdut viata.

Citeste si:
Venezuela va achiziționa 10 milioane de doze din vaccinul rusesc
Venezuela va achiziționa 10...

Seful statului prezinta alegerea unei Adunari Constituante, care va avea dreptul sa dizolve toate celelalte institutii, inclusiv Parlamentul monocameral unde opozitia este majoritara, drept un mijloc de a pune capat “insurectiei armate”.

Scrutinul alimenteaza temerile de noi violente, in timp ce liderii opozitiei isi indeamna sustinatorii sa sfideze interdictia de a manifesta impusa de autoritati de vineri pana marti.

Peste 230.000 de militari vor fi desfasurati pentru a apara sectiile de vot.

Niciunul dintre cei 6.120 candidati care se infrunta pentru cele 545 de mandate din Adunarea Constituanta nu face parte din opozitie, care boicoteaza scrutinul.

Citeste si:
INFOGRAFIC | Cât au cheltuit politicienii pentru reclamă în social...
INFOGRAFIC | Cât au cheltuit...

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri