Vacantele in rate pot fi asul tau din maneca atunci cand nu ai un buget suficient pentru sejurul sau calatoria pe care ti-o doresti. Iata de unde si ce vacante in rate fara dobanda poti cumpara atunci cand vrei sa mergi oriunde in lume.

Vacantele in rate pot fi cumparate de la nenumarate agentii de turism, mai ales ca cel putin cele mai mari si cunoscute agentii de turism colaboreaza cu cel putin 4-5 banci importante.

Vacante in rate fara dobanda: cu ce carduri poti cumpara calatoria de vis

Card Avantaj emis de Credit Europe Bank, Bonus Card (Garanti Bank), BT Star (Banca Transilvania), BRD Finance (BRD) si Euroline (Bancpost) sunt cardurile pe care le poti folosi pentru a achita vacanta in rate, respectiv bancile cu care agentiile de turism au incheiat contracte.

In functie de cardul pe care il detii sau pe care decizi sa il faci de acum incolo, dar si de intelegerea pe care agentia de turism o are cu banca, poti sa alegi intre 2 si 12 rate fara dobanda. Cel mai frecvent, agentiile de turism ofera 3, 6 sau 12 rate fara dobanda, insa este important sa decizi ce card alegi si de la ce agentie de turism cumperi vacanta in rate, in functie de numarul de luni in care doresti sa achiti pachetul cumparat.

Astfel, daca vacanta ta costa 500 de euro, vei plati lunar: 42 euro la 12 rate, 50 euro la 10 rate, 83 euro la 6 rate si 166 euro la 3 rate. De asemenea important de retinut este faptul ca pentru a beneficia de dobanda zero, trebuie sa achiti rata pana la data scadenta pe care o alegi tu. In plus, unele agentii de turism cer plata unui avans pentru vacante, care de asemenea poate fi achitat in rate.

Ce vacante in rate cumpara romanii

Cand vine vorba de vacante in rate, romanii cumpara cel mai des pachete care costa intre 300 si putin peste 1.000 de euro, pentru sejururi sau calatorii in Europa, in special in Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania, si pe care prefera sa le achite in general in 6 luni, iar cele mai folosite carduri sunt Card Avantaj, Bonus Card si BT Star, potrivit agentiilor de turism Paralela 45, Happy Tour, Cocktail Holiday, Christian Tour si Eurolines/Tui Travel Center.

"In general, sunt achitate in rate pachetele de sejur cumparate in perioada early booking. Cei care opteaza pentru acest tip de plata sunt in general persoanele cu varste cuprinse intre 30-45 ani, din mediul urban, de obicei familii cu copii. Este aleasa aceasta metoda de plata in principal pentru sejururile cu valori mai mari de 500 euro (echivalent in lei)", a declarat Diana Pascut, director de marketing la agentia Christian Tour, unde 30% din clienti aleg vacante in rate.

La agentia Cocktail Holidays, cei mai multi turisti care au cumparat vacante in rate merg in sejururiri in Grecia sau Turcia si este vorba in special de familii cu copii. Prin comparatie, agentia Happy Tour a vandut in rate si vacante de 5.000 de euro, care cuprind zboruri, cazare si transferuri pentru doua persoane

De regula, intre 30% si 40% din clienti (uneori 50%) unei agentii cumpara vacante in rate, potrivit raspunsurilor oferite de cele mai mari agentii din Romania.

Sursa foto: Marie Maerz/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri