Desi vacantele in rate te pot ajuta sa iti indeplinesti visul de a calatori intr-o destinatie mai scumpa, totusi romanii nu se inghesuie sa utilizeze cardurile de rate in acest scop, sustine Manuela Melinescu, marketing manger Vola.ro.

"Am observat o scadere a numarului clientilor care platesc folosind carduri de rate. Acum cativa ani de exemplu procentul celor care foloseau astfel de carduri pe Vola.ro era mult mai mare, dar in prezent, odata cu scaderea preturilor biletelor de avion, rata de folosire este de sub 5% din numarul de tranzactii online", explica Melinescu.

Clientii Vola pot plati un produs turistic atat in doua transe, o data la achitarea propriu-zisa si apoi cu pana la doua saptamani inainte de plecare, cat si in rate, cu un card dedicat, cum ar fi Card Avantaj, Star BT si Garanti Bonus.

"In cazul biletelor de avion se observa o rata mai mare de folosire a cardurilor de rate in cazul achizitiilor de sume mai mari, de obicei peste 2.000 lei, deci cel mai probabil este vorba de turisti care nu dispun in acel moment de toata suma sau prefera sa o plateasca esalonat", explica in continuare reprezentantul Vola.ro.

Potrivit lui Melinescu, cei mai multi clienti aleg sa plateasca in trei rate, iar perioada de rambursare depinde de conditiile cardului fiecarei banci emitente.

Vacante in rate fara dobanda: cu ce carduri poti cumpara calatoria de vis

Card Avantaj emis de Credit Europe Bank, Bonus Card (Garanti Bank), BT Star (Banca Transilvania), BRD Finance (BRD) si Euroline (Bancpost) sunt cardurile pe care le poti folosi pentru a achita vacanta in rate, respectiv bancile cu care agentiile de turism au incheiat contracte.

In functie de cardul pe care il detii sau pe care decizi sa il faci de acum incolo, dar si de intelegerea pe care agentia de turism o are cu banca, poti sa alegi intre 2 si 12 rate fara dobanda. Cel mai frecvent, agentiile de turism ofera 3, 6 sau 12 rate fara dobanda, insa este important sa decizi ce card alegi si de la ce agentie de turism cumperi vacanta in rate, in functie de numarul de luni in care doresti sa achiti pachetul cumparat.

Citeste in continuare despre Vacante in rate fara dobanda: cum poti pleca oriunde in lume cand nu ai suficienti bani.

Sursa foto: Marie Maerz/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri