"Am observat o scadere a numarului clientilor care platesc folosind carduri de rate. Acum cativa ani de exemplu procentul celor care foloseau astfel de carduri pe Vola.ro era mult mai mare, dar in prezent, odata cu scaderea preturilor biletelor de avion, rata de folosire este de sub 5% din numarul de tranzactii online", explica Melinescu.

Clientii Vola pot plati un produs turistic atat in doua transe, o data la achitarea propriu-zisa si apoi cu pana la doua saptamani inainte de plecare, cat si in rate, cu un card dedicat, cum ar fi Card Avantaj, Star BT si Garanti Bonus.

"In cazul biletelor de avion se observa o rata mai mare de folosire a cardurilor de rate in cazul achizitiilor de sume mai mari, de obicei peste 2.000 lei, deci cel mai probabil este vorba de turisti care nu dispun in acel moment de toata suma sau prefera sa o plateasca esalonat", explica in continuare reprezentantul Vola.ro.

Potrivit lui Melinescu, cei mai multi clienti aleg sa plateasca in trei rate, iar perioada de rambursare depinde de conditiile cardului fiecarei banci emitente.

Vacante in rate fara dobanda: cu ce carduri poti cumpara calatoria de vis

Card Avantaj emis de Credit Europe Bank, Bonus Card (Garanti Bank), BT Star (Banca Transilvania), BRD Finance (BRD) si Euroline (Bancpost) sunt cardurile pe care le poti folosi pentru a achita vacanta in rate, respectiv bancile cu care agentiile de turism au incheiat contracte.

In functie de cardul pe care il detii sau pe care decizi sa il faci de acum incolo, dar si de intelegerea pe care agentia de turism o are cu banca, poti sa alegi intre 2 si 12 rate fara dobanda. Cel mai frecvent, agentiile de turism ofera 3, 6 sau 12 rate fara dobanda, insa este important sa decizi ce card alegi si de la ce agentie de turism cumperi vacanta in rate, in functie de numarul de luni in care doresti sa achiti pachetul cumparat.

Citeste in continuare despre Vacante in rate fara dobanda: cum poti pleca oriunde in lume cand nu ai suficienti bani.

Sursa foto: Marie Maerz/Shutterstock.com