Patronul agentiei de turism Mareea, Marius Usturoiu, a declarat sambata, ca a luat decizia sa ceara intrarea in insolventa a companiei din cauza problemelor de cash-flow generate de rezultatele slabe pe componenta de chartere, precum si de scaderea cu 50-60% a vanzarilor de vacante pe Turcia, si a promis ca nici un turist cu rezervare facuta prin Mareea nu va ramane cu banii dati si concediul neefectuat, tinand totodata sa infirme declaratiile si zvonurile potrivit carora "s-ar fi dat la fund, scrie News.ro, care citeaza publicatia Profit.ro.

Agentia de turism Mareea, una dintre cele mai mari companii din industria locala de profil, cu rulaj anual de peste 66 milioane lei, si-a anuntat sambata clientii ca nu le va mai putea onora vacantele si ca va intra in insolventa.

”Turoperatorul Mareea a infiintat in aceasta dimineata (sambata dimineata - n.r.) o celula de criza pentru a raspunde operativ turistilor si partenerilor afectati de deschiderea procedurii de insolventa si reorganizare si pentru a gestiona o parte cat mai mare din rezervarile cu check-in azi, 3 septembrie, si maine, 4 septembrie. Am instiintat toti clientii si partenerii cu rezervari in perioada 3.09-31.12.2016, prin sms si mesaje pe internet, despre situatia actuala", se arata intr-o declaratie de presa a departamentului de comunicare si marketing al Mareea, publicata pe site-ul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), din care agentia s-a retras.

Patronul Marius Usturoiu a declarat ca, in acest moment, cateva zeci de turisti cu rezervari efectuate prin Mareea s-au confruntat cu probleme, insa au fost redirectionati catre alte destinatiii.

"Pana astazi n-a ramas nici un turist fara vacanta, toti au fost rerutati, relocati, acolo unde au fost situatii sa nu mai putem sa achitam, s-au dat variante alternative. Pentru zilele urmatoare, pentru turistii care urmeaza sa-si efectueze vacantele, vom incerca, impreuna cu ceilalti touroperatori si cu partenerii hotelieri, sa gasim variante, optiuni, astfel incat sa nu ramana fara vacante. N-o sa-si piarda nimeni vacanta. Suntem in comunicare cu fiecare turist care urmeaza sa-si faca vacanta prin agentia noastra si le oferim variante alternative, impreuna cu partenerii nostri", a declarat Marius Usturoiu, pentru Profit.ro, precizand ca este vorba de cateva sute de turisti carora le incep rezervarile in perioada urmatoare. In total, agentia Mareea a deservit anul acesta un numar de circa 60.000 de turisti.

Usturoiu a tinut totodata sa infirme declaratiile si zvonurile potrivit carora "s-ar fi dat la fund". "Eu am tinut legatura si cu Anca Nedea (presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism – n.r.), si cu patronatul ANAT, cu toti, suntem in contact", a precizat proprietarul agentiei de turism Mareea.

Usturoiu a mentionat ca a depus vineri la tribunal cererea de intrare in insolventa a agentiei.

"Am luat aceasta decizie din cauza problemelor de cash-flow generate de rezultatele slabe pe componenta de chartere, precum si de scaderea cu 50-60% a vanzarilor de vacante pe Turcia. A fost un an foarte prost, cu grad de incarcare foarte slab al charterelor pentru care aveam contracte de garantie, si din cauza atentatelor. Probabil ar fi trebuit sa diminuam volumul pe aceasta componenta. Si anul trecut, am avut probleme cu charterele pe Grecia, cand timp de o luna s-a blocat destinatia. In plus, am fost foarte presati pentru a face plati in avans", a explicat patronul Mareea.

Potrivit lui Usturoiu, se vrea reorganizarea companiei si deblocarea cash-flow-ului, in vederea continuarii activitatii. El a aratat ca se afla in discutii cu mai multe banci pentru obtinerea de credite, dar si cu potentiali investitori care sa vina cu bani pentru a efectua o infuzie de capital la Mareea, in schimbul preluarii unei participatii sau efectuarii unei fuziuni. "Luam in calcul absolut toate variantele care ne-ar permite sa finalizam cat mai rapid procesul de reorganizare", a spus Usturoiu, fara sa ofere alte detalii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri