Autoritatile din Covasna estimeaza ca anul acesta vor fi vizitati de 120.000 de turisti, in crestere cu 20% fata de anul trecut, din care trei treimi sunt persoane de nationalitate romana, un lucru cu care secuii se mandresc si sustin ca romanii se satura de Valea Prahovei si isi fac astfel vacanta putin mai sus, in "Tinutul Conacelor".

La mai putin de o ora de Predeal, intr-un loc parca neatins de agitatia trecerii timpului, se afla judetul Covasna sau "Tinutul Conacelor", ceea ce ii face pe secui sa exclame ca romanii vor renunta incet-incet la Valea Prahovei si intr-o zona mai putin exploatata turistic, dar care este preferata de Printul Charles. Pentru acest lucru, secuii din Covasna au si argumente si subliniaza ca turismul este in crestere in regiune, ba chiar s-a dublat in ultimii 10 ani.

"In 2015 au fost 100.000 de turisti. Din totalitatea turistilor care vin in Tinutul Secuiesc 75%-80% sunt de nationalitate romana. Vin foarte multi turisti din Moldova si din Bucuresti. Cei din Bucuresti s-au saturat de Valea Prahovei, au inceput sa se sature si de zona Brasovului si au inceput sa vina la noi. Noi nu vrem sa vindem ciorba de burta si mici, noi vrem sa vindem autentic ceea ce se gateste la noi", a spus intr-un scurt interviu, pentru wall-street.ro, Tamas Sandor, presedintele Consiliului Judetean Covasna.

Citeste interviul complet pe Wall-Street PRO.

Sursa foto: salajean/Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ninsoare in 5 judete. Drumarii de la CNAIR intervin cu 600 utilaje