In ultimii doi ani a crescut cu peste 60% cererea pentru vacante care sa fie facute cadou, cu ocazia sarbatorilor de iarna, in principal de catre companii angajatilor care s-au distins la locul de munca, dar si de catre romanii care lucreaza in strainatate, parintilor din tara. Pretul mediu al unei astfel de vacante este de 850-1.000 de euro, potrivit datelor centralizate de agentia de turism Christian Tour.

Cele mai solicitate vacante cadou oferite de angajatori sunt destinatiile din Romania (litoral, munte sau balneo), dar un numar tot mai mare de companii si persoane fizice isi recompenseaza angajatii, respectiv rudele, cu sejururi in Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania.

In ceea ce priveste companiile, cele mai multe solicitari pentru acest tip de vacante cadou oferite angajatilor vin din domeniul financiar-bancar si din cel farmaceutic. Pretul mediu al vacantelor cadou daruite de catre companii angajatilor este de 1.000 de euro. Cele mai solicitate cadouri de acest gen din partea companiilor sunt voucherele de servicii turistice, prin care angajatii pot la randul lor sa-si aleaga vacanta dorita pentru 2017.

Aceasta moda a vacantelor cadou nu a fost ignorata nici de catre persoanele fizice. Astfel, se constata o crestere importanta a solicitarilor de vacante cadou pentru parinti, pentru copii sau pentru familie in general. Persoanele fizice, mai cu seama cele care lucreaza in afara Romaniei, ofera drept vacante cadou pentru familie, sejururi charter pentru vara anului 2017 in Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania sau chiar pe litoralul romanesc, pachete Senior Voyage, circuite sau sejururi in statiuni balneoclimaterice din Romania sau city-break-uri de 2-3 zile in diverse capitale europene.

Cele mai numeroase solicitari de acest gen sunt primite din partea persoanelor cu varste intre 30-45 ani, cu venituri medii spre ridicate si care, la randul lor, sunt mari amatoare de vacante. Cheltuiala medie realizata pentru vacantele cadou de catre persoanele fizice se situeaza in jurul valorii de 850 euro pentru un sejur de doua persoane.

Agentia de turism Christian Tour implineste anul viitor 20 de ani de activitate, are 31 de filiale in tara si este una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania, ajungand la o cifra de afaceri de 62 mil. euro.

Sursa foto: Fly_dragonfly/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri