O "conversatie suspecta" a dus la aterizarea de urgenta a unui avion EasyJet pe aeroportul din Koln-Bonn

Un avion al companiei low-cost EasyJet a aterizat de urgenta sambata dupa-amiaza pe aeroportul german Koln-Bonn, dupa ce pilotii aeronavei au primit informatii despre o ”conversatie suspecta” cu un ”continut terorist”.

Aeronava decolase cu scurt timp inainte de la Ljubljana si urma sa aterizeze pe aeroportul Stansted, din apropiere de Londra, relateaza BBC. De asemenea, trei barbati au fost arestati de autoritatile germane de pe aeroportul Koln-Bonn, scrie News.ro.

Toti cei 151 de pasageri au fost evacuati din aeronava si zborul a fost suspendat timp de trei ore pe aeroportul din Germania. In urma interventiei, autoritatile germane au detonat un rucsac ce apartinea unuia dintre suspecti.

”Inainte de asta, pilotul a primit informatii despre o conversatie suspecta la bord, iar apoi a decis sa faca o aterizare neprogramata pe aeropotul Koln-Bonn. Dupa o aterizare sigura... cei 151 de pasageri au parasit aeronava prin iesirile de urgenta si au fost dusi catre o poarta de tranzit”, a declarat un purtator de cuvant al aeroportului Koln-Bonn.

De asemenea, pasagerii au trebuit sa treaca imediat prin filtre de securitate si autoritatile au facut verificari si in aeronava EasyJet. Se pare ca alti pasageri au decis sa anunte echipajul de zbor cu privire la conversatia suspecta dintre cei trei barbati, care avea un continut terorist. Toti pasagerii au primit o noapte la hotel si au plecat duminica dimineata spre Londra.

Citeste si:
Încă un Boeing 777 a aterizat de urgență din cauza problemelor la...
Încă un Boeing 777 a aterizat...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri