In fiecare an, peste 40 de milioane de persoane viziteaza Austria pentru a se bucura de peisajele sale magnifice, de partiile de schi sau de cultura bogata a tarii. Dincolo de calatoriile de placere, insa, multi turisti aleg deja Viena pentru a-si imbunatati starea de sanatate, optand pentru spitalele locale ca o solutie pentru problemele lor oncologice, de fertilitate, pentru interventii chirurgicale sau din alte arii terapeutice.

„Capitala austriaca este cea mai importanta destinatie de turism medical din tara. Este imposibil sa te mai gandesti astazi la Austria si in special la Viena fara a te gandi la stiinte ale vietii”, a spus Anton Ofner, vicepresedinte al Camerei de Comert a Vienei.

Romania este unul dintre cei mai importanti 15 parteneri economici ai Austriei din lume si cel mai important partener comercial din Europa de Sud-Est. Austria este, de asemenea, al treilea cel mai mare investitor din Romania, fiind responsabil pentru peste 12% din totalul investitiilor straine de pe piata locala, potrivit unui comunicat de presa.

„Viena a fost declarat orasul cu cea mai buna calitate a vietii din lume pentru al optulea an la rand. Acest lucru este direct legat si de calitatea serviciilor medicale, acolo unde aproximativ 300 de clinici, spitale private, camine, spa-uri si saune pot deveni parteneri de incredere pentru o stare mai buna de sanatate a romanilor, fie ca vorbim de ingrijire preventiva, fie de tratamente in arii delicate precum oncologia sau probleme de fertilitate”, a declarat Markus Grieβler, presedinte al departamentului de turism si industrie de agrement din cadrul Camerei de Comert a Vienei.

„De-a lungul anilor, cererea pentru servicii medicale din partea romanilor a crescut, facand ca spitalele private sa isi adapteze oferta pentru a include interpreti de limba romana si engleza, cu pregatire medicala, care sa ii insoteasca si sustina pe pacientii din Romania de la primul contact, pe parcursul intregului tratament si pana la externare. Misiunea si totodata dorinta Camerei de Comert a Vienei este sa usureze pe cat posibil acest proces. De aceea, sper ca aceasta vizita in Romania va fi o ocazie de a construi noi relatii, inclusiv cu parteneri de turism specializati ce pot oferi sprijin pretios in organizarea sederii unui turist medical la Viena”, a completat el.

Astazi, Austria are al doilea cel mai mare numar de doctori la 100.000 de locuitori din Uniunea Europeana si unul dintre cele mai puternice sisteme medicale de pe continent, sistem recunoscut pentru calitatea excelenta a serviciilor si pentru standardele inalte ale unitatilor medicale. In acelasi timp, s-a dezvoltat si un puternic sector de furnizori privati de servicii medicale, ce ofera tratamente pentru pacienti internationali din Asia, SUA sau Europa.

„Aproximativ 25% dintre pacientii tratati in clinicile si spitalele private din Austria sunt turisti medicali, si cei mai multi dintre cei care aleg Austria ca destinatie pentru ingrijiri medicale provin din tarile din Europa Centrala si de Est. In ultimii cativa ani, numarul de romani ce cauta in Austria solutii la problemele lor medicale a crescut constant. Mai exact, numarul de pacienti romani in Austria s-a dublat intre 2016 si 2017. In 2016, romanii au cheltuit intre 200 si 250 milioane de euro pentru tratamente in Austria, atrasi fiind de tehnologia medicala moderna, de echipamente de ultima generatie, de specialisti bine pregatiti si cu experienta, dar si, nu in ultimul rand, de conditiile excelente din spitale”, a explicat prof. dr. Gunther Wiesinger, presedinte al Grupului de Specialitate in Medicina din cadrul Camerei de Comert a Vienei.

Sursa foto: Shutterstock / Calin Stan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri