Tot mai multe persoane aleg sa calatoreasca singure si sa se bucure de o astfel de experienta. Cautarile de tipul "cele mai bune locuri pentru femeile care calatoresc singure", "cele mai bune tari pentru calatorii de unul singur" sau "cele mai bune destinatii de calatorit singur" au crescut in ultimul an cu circa 50-80%, potrivit momondo.ro.

Primul pas in planificarea unei calatorii pe cont propriu ar trebui sa fie raspunsul la intrebarea „Cat de increzator sunt in timp ce calatoresc?”. O destinatie mai apropiata de Romania - cum ar fi unul dintre orasele europene usor accesibile - este cea mai buna alegere pentru inceput, poate chiar o calatorie catre un oras deja vizitat anterior. Cei pentru care distantele mai mari nu reprezinta o piedica pot lua in considerare si alte destinatii.

Siguranta este un factor major atunci cand oamenii se tem de o calatorie de unul singur. Solutia in acest caz este sa te informezi cat mai bine despre destinatia pe care intentionezi sa o vizitezi: ce comportamente sunt recomandate, care sunt mijloacele de transport la fata locului sau ce alte reguli nescrise trebuie avute in vedere.

De cele mai multe ori, cei care calatoresc pe cont propriu se confrunta cu dificultati in gasirea unui hotel pentru cazare la preturi accesibile – adesea, ei trebuie sa stea intr-o camera dubla, platind exact acelasi pret pe care il vor plati doi calatori. Potrivit momondo.ro, romanii pot economisi pana la 93% din costurile medii de cazare daca isi planifica cu atentie sederea. Cea mai mare economie la cazare la un hotel poate fi facuta in Denpasar, unde camera single costa in medie 27 de euro, economisind pana la 93% fata de pretul mediu al unei camere duble in acest oras.

De asemenea, Agadir pare a fi o destinatie de nadejde pentru un calator singur, deoarece camera single este in medie cu 88% mai ieftina decat cea dubla. Lista celor mai bune trei orase pentru o calatorie de unul singur este completata de un alt loc exotic - alegerea unei camere single fata de o una dubla in Male va permite calatorilor singuri sa economiseasca in medie 81% din pret. Romanii au in plan sa plece la drum pe cont propriu au la dispozitie numeroase destinatii interesante, inclusiv orase europene precum Luqa sau Ibiza.

Exista, totodata, locuri in care calatorii pe cont propriu din Romania ar trebui sa aleaga o camera dubla pentru ca poate fi chiar mai ieftina decat cea single. Printre orasele in care aceasta optiune este posibila se numara Edinburgh, Amsterdam si Varsovia, unde preturile medii ale camerei single sunt cu pana la 22% mai mari decat cele pentru o camera dubla.

Sursa foto: momondo.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri