Peste 40 000 de turisti sunt asteptati in minivacanta de 1 Mai pe litoralul romanesc, iar cei mai multi vor alege statiunile Mamaia, Vama Veche si Mamaia Nord-Navodari. Si Delta Dunarii va avea un nou sezon foarte bun in acest an, dupa cresteri consistente de 20-25% in ultimii ani, ca urmare a eforturilor noastre intense de promovare.

"Nu vom avea cifre oficiale, ca de obicei, desi in fiecare an avem asteptari ca Ministerul Turismului sa solutioneze aceasta problema, a absentei cifrelor oficiale in turismul romanesc. Cu toate acestea, estimam ca peste 40.000 de turisti se vor afla pe litoral, cea mai mare parte, in jur de 30.000, in Mamaia. Evenimentele organizate in Mamaia si in Vama Veche atrag cel mai mult atentia si acesta este rezultatul direct al promovarii pe care noi am asigurat-o in ultimii ani. Acolo unde nu se intampla ceva nu se putem astepta sa atragem turisti, iar acolo unde sunt organizate evenimente vom avea rezultate care sa atraga un numar consistent de turisti si un bun start, ca imagine de destinatie, pentru acest sezon 2018", a declarat Corina Martin, presedintele Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania (FAPT).

Pentru acest sezon, Corina Martin estimeaza o crestere de minim 10% a numarului de turisti care vor ajunge pe litoral si de peste 15-20% in Delta Dunarii.

Extrem de important pentru aceste estimari pozitive este faptul ca vom continua sa avem zboruri interne, care vor conecta Constanta, litoralul si Delta Dunarii cu orase din regiunile mai indepartate de noi din Romania (Cluj, Oradea si Timisoara), dar si zboruri internationale, care ne aduc turisti straini in destinatie. Vom fi conectati si in acest an cu Londra, Milano, Paris, Bruxelles, Tel Aviv, Istanbul si, in premiera, cu Tallinn, Estonia. Avem in derulare discutii ample cu Tarom pentru a anunta, sper, noutati importante pentru acest sezon si am incredere ca vom face un anunt de succes in curand, alaturi de reprezentantii companiei nationale

Corina Martin

Festivaluri de muzica pe litoral

Incepand din 26 aprilie, se da startul evenimentelor in cluburi, pe plaje, in locatii turistice, preponderent in Mamaia, Vama Veche, Mamaia Nord Navodari si orasul Constanta, pentru toate preferintele si pentru toate segmentele de turisti.

Festivalul de muzica electronica Sunwaves a ajuns, la Mamaia, la a 23-a editie si va reuni, in cele 5 zile de derulare, peste 25.000 participanti, intre care mai mult de 10.000 vor fi tineri din vestul Europei, in principal din UK, Germania, Franta si Italia, care vin special la Mamaia pentru acest festival.

"Festival du Bonheur - pour les gourmands", primul festival gastronomic al verii, ajuns la a 3-a editie pe Litoral, se deschide tot pe 27 aprilie, pe o suprafata de 15.000 de mp. Intrarea va fi libera, iar turistii vor avea astfel acces la un real rasfat culinar, oferit de cele 50 de food trucks cu preparate romanesti, americane, mexicane, japoneze si de diverse genuri de bucatarie internationala. Sunt asteptati circa 25.000 turisti pe intreaga perioada a festivalului.

"Mamaia Style" atrage, in continuare, un segment extrem de bine definit si constant de fani si suporteri, iar weekend-ul de 1 Mai este, intotdeauna, prima dovada a sezonului, in fiecare an.

In Vama Veche, Sunset Festival revine in acest an cu cea de-a cincea editie si promite o atmosfera de neuitat pentru iubitorii de muzica urbana, fiind unul dintre putinele festivaluri dedicat lor, care este desfasurat in aer liber in Romania.

"Opening Party', 'Smile to the Summer' - numele generice pentru foarte multe petreceri si evenimente ce vor fi organizate pe plaje, terase, cluburi pentru cei peste 10.000 de turisti asteptati in acest weekend in Vama Veche.

Presedintele Asociatiei Patronale Tulcea-Delta Dunarii, Daniel Ilusca, estimeaza ca in minivacanta de 1 mai, in aceasta destinatie vor fi peste 10.000 de turisti. Aceasta apreciaza ca Delta Dunarii va avea un nou sezon foarte bun si in acest an, dupa cresteri consistente de 20-25% in ultimii ani, ca urmare a eforturilor noastre intense de promovare'.

Sursa foto: ELEPHOTOS / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri