Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a participat, in perioada 22-25 aprilie, la Targul International de Turism Arabian Travel Market, care a avut loc in Dubai. Cu ocazia vizitei, ministrul Turismului a avut mai multe intalniri bilaterale importante pentru dezvoltarea turismului de incoming pentru tara noastra.

Intalnirile organizate, atat in Dubai, cat si in emiratul Abu Dhabi, s-au axat pe cresterea numarului turistilor care provin din aceasta regiune si care sunt interesati de Romania. Astfel, E.S. Helal S.K. Almarri, directorul general al Departamentului de Turism si Comert din Dubai, si E.S. Mohamed Khalifa Al Mubarak, presedintele Departamentului de Cultura si Turism din Abu Dhabi, si-au exprimat aprecierea fata de obiectivele turistice din tara noastra.

Ministrul Bogdan Trif i-a invitat pe toti reprezentantii celor doua emirate sa viziteze Romania. In acest sens, la sediul Ministerului Turismului, va avea loc, saptamana viitoare, o vizita de lucru a E.S. Dl. Dr. Ahmed Abdullah Saeed Bin Almatrooshi, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Bucuresti, pentru a stabili detaliile acestor vizite.

De asemenea, ministrul a participat la o intalnire cu reprezentantii celor mai mari turoperatori din Emiratele Arabe Unite care s-au declarat incantati de potentialul turistic al Romaniei si care vor participa, in perioada urmatoare, la intalniri cu reprezentanti ai industriei turismului din tara noastra.

Totodata, a fost organizata si o intalnire cu mai multi reprezentanti ai companiei FlyDubai, care au fost de acord ca Romania poate beneficia de mai multe zboruri directe din Emiratele Arabe Unite catre tara noastra.

Citeste si:
Romania, nominalizata in top 5 cele mai cautate destinatii in 2020
Romania a fost nominalizata...

Romania, prima prezenta la targul de turism din Emirate din ultimii trei ani

Ministerul Turismului a revenit, din acest an, cu stand la targurile organizate in Emirate, in conditiile in care Romania nu a mai participat la Arabian Travel Market din 2015. La stand au fost prezenti in permanenta doi angajati ai ministerului, care au oferit sprijin tuturor co-expozantilor care au reprezentat tara noastra. Spatiul din cadrul standului Romaniei la Targul International de Turism Arabian Travel Market a fost pus la dispozitia operatorilor economici cu titlu gratuit de catre Ministerul Turismului.

Lista tuturor targurilor internationale este publicata pe site-ul Ministerului Turismului, iar toti agentii economici care doresc sa participe, in mod gratuit, se pot inscrie, in sectiunea special destinata, din timp pentru a dimensiona corect standul Romaniei in cadrul acestor targuri.

Sursa foto: Facebook / Ministerul Turismului

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Burcea, Paralela 45: Turismul ar trebui sa devina prioritate nationala