Prima agentie de turism specializata pe wellness din Romania

Piata spa de relaxare din Romania este inca la un nivel scazut, dar exista cateva zeci de centre spa, in special in cadrul hotelurilor si cateva centre tip Day SPA. In 2016, cifra pietei spa din Romania era de circa 21 de milioane de euro.

Romania lipseste de harta internationala a turismului wellness, insa odata cu aparitia primei agentii de turism specializata pe wellness din tara se creeaza contextul potrivit pentru ca acest tip de turism sa se dezvolte si la noi.

Proiectul Travelle – Wellness Escapes a fost creat de Travelle, care are o experienta de peste 3 ani in organizarea de calatorii, si despreSpa.ro, un jucator cu peste 8 ani de experienta in piata spa si de care se leaga nume precum Asociatia Spa Romania, Eastern European Initiative, Wellness Tourism Initiative, Global Wellness Institute si Global Wellness Day. .

"Focusul Travelle - Wellness Escapes pe termen mediu va fi pe incoming, dar, in paralel, pe termen scurt suntem interesati sa crestem si interesul romanilor pentru vacantele wellness. Pe langa oferta pentru persoane fizice, am conceput si mai multe variante de teambuilding-uri wellness. Corporatiile incep tot mai mult sa perceapa impactul pe care aceste programe wellness le au in rentabilitatea companiei si, mai mult, dupa participarea la un astfel de teambuilding, si membrii echipelor simt o diferenta dupa numai 2-3 zile de program wellness si incep sa se orienteze la randul lor catre retreat-uri si vacante wellness”, a declarat Daniel Ciuca, fondator Travelle si managing partner Travelle – Wellness Escapes.

Piata spa din Romania in cifre

Turismul wellness pe plan international a crescut exponential incepand cu anul 2012. In 2013, valoarea pietei turismului wellness international era de 439 de miliarde de dolari, in 2015 crescuse deja la 583 de miliarde de dolari si se estimeaza ca in 2020 va ajunge la 808 miliarde de dolari (spre comparatie, turismul cultural era de circa 800 miliarde de dolari in 2013, dar ritmul de crestere este mult mai lent in ultimii ani fata de ritmul inregistrat de turismul wellness).

Citeste si:
Piata balneo si spa din Romania, cifra de afaceri de 314 mil. euro
Piata balneo si spa din...

”Realitatea este ca Romania nu se afla inca pe harta turismului wellness international, asadar provocarea majora pentru Travelle – wellness escapes va fi sa asezam si tara noastra pe aceasta harta. La nivel international, aproximativ 41% din turismul wellness este reprezentat de turismul spa de relaxare”, a declarat Ioana Marian, fondator despreSpa.ro si managing partner Travelle – Wellness Escapes.

Incepand din 2012, despreSpa.ro centralizeaza si publica cifrele pietei spa din Romania. In 2016, cifra pietei spa din Romania era de aproximativ 21 de milioane de euro, dintre care 12,4 milioane de euro din accese spa (la zonele de piscine, saune si alte facilitati spa) si 8,4 milioane de euro reprezinta echivalentul celor 241.316 de tratamente spa efectuate de 175.560 de clienti (unici) din centrele spa. In anul 2016 a fost inregistata o crestere cu o medie de 9% a cifrei de afaceri. Aceste cifre sunt aferente serviciilor de relaxare. Nu au fost incluse in statistica alte tipuri de servicii care pot fi oferite adiacent in centrele spa: tratamente de slabire, fitness, dar nici terapiile realizate in bazele de tratament balnear etc.

Pentru anul 2017, Travelle – Wellness Escapes estimeaza o crestere de circa 10% in Romania.

Citeste si:
Consumatorii, mai atenți la segmentul de wellness
Consumatorii, mai atenți la...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri