Valoarea voucherelor de vacanta pentru luna august este de 17,1 milioane de euro, fiind emise aproximativ 1,3 milioane de tichete pe hartie, in valoare de 14,1 milioane de euro, si peste 264.000 de vouchere pe suport electronic, in valoare de 3 milioane de euro.

Valoarea voucherelor de vacanta emise intre ianuarie si august a ajuns la 223 de milioane de euro, fiind de 7,7 ori mai mare fata de cea a voucherelor emise tot anul trecut, potrivit datelor furnizate de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism. Iunie 2018 a fost luna cu cea mai mare valoare a voucherelor de vacanta emise, 125 de milioane de euro.

Cresterea considerabila din primele opt luni este determinata de acordarea acestor beneficii extra-salariale angajatilor din sistemul public. Potrivit declaratiilor oficialilor Ministerului Turismului, bugetarii vor primi si in 2019 vouchere de vacanta, masura avand efecte benefice asupra intregii industrii a turismului.

ANAT a remarcat anul acesta o crestere semnificativa a cererii de vacante nu numai pe litoral, in zonele montane ori statiunile balneare, ci si in zonele mai putin vizitate in perioadele anterioare de turisti. Romanii se bucura de o vacanta in tara lor, o descopera si se intorc odihniti la locul de munca.

Voucherele de vacanta au fost introduse pe piata din Romania in 2009, dar acordarea lor a fost oprita in sistemul public dupa un an, din cauza crizei economice, si de atunci a fost restrictionata an de an prin act normativ. Pana anul trecut, doar angajatii din sistemul privat au primit vouchere de vacanta. In Romania, voucherele de vacanta sunt emise de companiile de tichete valorice Up Romania, Edenred si Sodexo Pass.

Citeste si: Sute de mii de turisti nu vor mai gasi locuri pe litoral in 2019

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri