Acces interzis turistilor, pe timp de noapte, pe cele mai cunoscute insule din Thailanda

Sederea peste noapte a turistilor pe popularele Insule Similan a fost interzisa incepand din 9 octombrie, intr-o noua incercare a de aborda problemelor de mediu cauzate de turismul de masa.

Interdictia priveste toate sederile peste noapte cu exceptia celor oferite de anumite agentii care ofera tururi de scufundari la adancime, a relatat publicatia Royal Gazette, citata de Agerpres.

Excursiile de o zi pe insula vor fi in continuare permise.

Insulele Similan, situate la 80 de kilometri nord-vest de Phuket, sunt printre cele mai cunoscute grupuri de insule din Marea Andaman, insa zona, renumita pentru coralii si pentru fauna sa marina, a avut de suferit in ultimii ani pe masura ce turismul s-a intensificat.

Interdictia vine dupa inchiderea in luna iunie a faimosului Golf Maya, de pe insula sudica Koh Phi Phi, a carui plaja a devenit cunoscuta intregii lumi dupa filmul hollywoodian "The Beach" (2000), cu Leonardo Di Caprio in rolul principal. La sfarsitul lunii septembrie, Departamentul pentru Parcuri Nationale si Conservarea si Natura Salbatica din Thailanda a decis sa inchida pe termen indefinit Golful Maya, pana cand coralii din zona se vor reface complet.

Citeste si:
Țara care a suspendat toate zborurile de intrare pe teritoriul său
Țara care a suspendat toate...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Decizia a fost luata in contextul in care plaja golfului era vizitata zilnic de 5.000 de turisti - un numar dublu fata de cel pe care il putea gazdui plaja.

Planul initial de a inchide Golful Maya timp de patru luni a fost anulat, deoarece daunele aduse coloniilor de corali au ramas extinse.

Industria turismului din Thailanda, care contribuie cu peste 20% la PIB, s-a confruntat cu o crestere constanta a numarului de turisti, de la 32 de milioane de vizitatori in 2016 la 35 de milioane in 2017 si la aproximativ 38 de milioane estimati in acest an.

Citeste si: Destinatii de vacanta distruse de turisti. S-au luat masuri drastice

Citeste si:
Destinatii de vacanta distruse de turisti. S-au luat masuri drastice
Sase destinatii de vacanta...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri