Incepand cu 1 ianuarie 2019, cazarea in Cluj-Napoca va costa cu 5 lei mai mult, indiferent de unitatea de cazare aleasa. Banii vor fi folositi pentru a alimenta un buget dedicat turismului, creat pe model european. Primaria din Cluj-Napoca se asteapta sa stranga din aceasta taxa peste 4 milioane de lei pe an.

Taxa de turism functioneaza de ani buni in tari ca Italia, Franta si Spania. In Peninsula, de exemplu, taxa variaza intre 0,50 centi si 7 euro, in functie de cate stele are hotelul unde este achitata, scrie digi24.ro.

"Anul trecut am avut una dintre cele mai mari cresteri. Am avut peste 470.000 de sosiri si respectiv 870.000 de innoptari in Cluj-Napoca", a declarat Marius Oprea, reprezentant Centrul de Turism Cluj-Napoca.

Suma de peste 4 milioane de lei pe care Primaria Cluj-Napoca spera sa o stranga in urma introducerii taxei de turism, va fi investita in promovarea si reabilitarea atractiilor turistice din oras.

Si la Oradea, hotelierii percep o taxa de 2% din tariful de cazare, pe care o vireaza apoi in contul Primariei. Banii sunt folositi pentru promovarea orasului, prin intermediul unei asociatii infiintate de municipalitate in acest scop. La Iasi, taxa reprezinta 0,75 % din tariful de cazare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri