Un membru al CNA, Valentin Alexandru Jucan, le cere oamenilor sa nu mai plateasca taxa TV, "folosita pentru achizitionarea de autoturisme personale" , in conditiile in care Societatea Romana de Televiziune are conturile blocate.

Valentin Alexandru Jucan a declarat intr-o conferinta de presa organizata la Cluj-Napoca, in fata studioului teritorial al TVR, ca Televiziunea Romana se afla intr-o situatie dificila, are conturile blocate si cu toate acestea de la nivel central se doreste infiintarea a 84 de posturi de conducere noi, el cerand demisia membrilor Consiliului de Administratie si solicitand oamenilor sa nu mai plateasca taxa TV, scrie Mediafax.

“Solicit public ca in situatia in care, cu conturile blocate se doreste in continuare infiintarea celor 84 de posturi de conducere fara consultarea studiourilor teritoriale, fara o consultare interna la nivel central, fara un plan de impact bugetar, deci daca se doreste in continuare infiintarea acestor posturi, eu le solicit public membrilor Consiliului de Administratie demisia, dar mai ales apelul pe care il fac acum este catre romani si este cel mai important. Le solicit romanilor sa nu mai plateasca taxa TV, in conditiile in care televiziunea are conturile blocate”, a spus Jucan.

Potrivit acestuia, taxa TV nu este folosita pentru interesul public, ci pentru achizitia de “autoturisme personale”. “Aceasta taxa tv, acum, nu este folosita pentru continutul editorial, nu se intoarce in folosul romanilor, ea este folosita pentru achizitionarea de autoturisme personale, in sensul ca nu deservesc tehnicul televiziunii”, a afirmat Alexandru Valentin Jucan. Potrivit acestuia, Televiziunea Romana ar trebui sa treaca printr-un set de reforme corecte si sa devina astfel “etalonul tuturor televiziunilor din Romania”, iar studiourile teritoriale ale TVR ar trebui sa aiba independenta teritoriala.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a instituit propriri pe conturile Societatii Romane de Televiziune (SRTv) si ale Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) pentru recuperarea datoriilor, urmand toti marii contribuabili datornici la bugetul de stat, anunta, marti, autoritatea. "In urma inventarierii creantelor bugetare de recuperat de la marii contribuabili, ANAF a instituit popriri pe conturile TVR si RATB. Fiscul a blocat conturile TVR din cauza datoriilor pe care le are SRTv la bugetul de stat si a faptului ca sub conducerea lui Stelian Tanase, presedintele - director general al TVR, institutia nu ar mai fi respectat memorandumul din 2012, prin care Guvernul a permis esalonarea datoriilor la stat ale SRTv pe o perioada de sapte ani. Aceasta situatie, care ar putea duce la blocarea activitatii televiziunii publice, urmeaza sa fie analizata in sedinta de marti a Consiliului de Administratie (CA) al TVR.

Societatea Romana de Televiziune a incheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, in conditiile in care Televiziunea Romana a avut anul trecut venituri totale de 544,2 milioane de lei si cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate in aprilie de reprezentantii institutiei. Datoriile totale ale TVR se cifrau la 700 milioane lei, dintre care 440 milioane de lei la bugetul de stat.

Sursa foto: TV/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri