Judecatoria Sectorului 1 a respins miercuri cererea Danei Patriciu de ajutorul public, dispunand ca aceasta sa plateasca taxa de timbru in valoare de 435.600.000 de lei in dosarul in care solicita partajarea averii sotului ei, Dinu Patriciu.
Pana la urmatorul termen, stabilit de instanta la 17 aprilie, Dana Patriciu trebuie sa faca dovada ca a platit taxa de timbru, in caz contrar cererea ei de partajare a averii urmeaza sa fie anulata, scrie Mediafax.

"Respinge cererea de ajutor public ca neintemeiata. Dispune citarea reclamantei cu mentiunea de a achita taxa de timbru in cunatum de 435.600.000 lei plus 5 lei timbru judiciar, sub sanctiunea anularii cererii ca netimbrata. Cu drept de cerere de reexaminare in termen de 5 zile de la comunicare", potrivit deciziei instantei Judecatoriei Sectorului 1.

Judecatoria Sectorului 1 a inceput in 6 februarie discutiile in dosarul in care sotia omului de afaceri Dinu Patriciu solicita partajarea averii si o jumatate din totalul acesteia.

Dana Patriciu a cerut atunci ajutorul public, respectiv scutirea de la plata taxei de trei la suta din suma de 2,3 miliarde de euro cat ar reprezenta, potrivit acesteia, averea totala a sotului ei, Dinu Patriciu.

Instanta a dispus atunci ca mai multe institutii sa trimita informatii privind veniturile impozabile ale sotilor Patriciu, conturile deschise pe numele acestora, bunurile mobile si imobile impozabile, precum si societatile comerciale in care au calitatea de asociat sau administrator.

In 14 februarie, omul de afaceri Dinu Patriciu a intentat actiune de divort la Judecatoria Sectorului 1, procesul urmand sa se judece in 27 martie.

In actiunea de la Judecatoria Sectorului 1, sotia lui Dinu Patriciu a cerut separatia judiciara a bunurilor detinute in comun, acuzandu-l ca, pe fondul unor relatii extraconjugale si al unei stari de sanatate precare, a instrainat bunuri comune si a garantat obligatiii asumate scriptic in favoarea celei cu care are o relatie extraconjugala.

Dana Patriciu a argumentat ca este casatorita cu Dinu Patriciu din 1994, iar in timpul celor 18 ani de casnicie au dobandit impreuna bunuri imobile si mobile, inclusiv tablouri, bijuterii, actiuni/parti sociale la diverse societati din Romania, Elvetia, Anglia, Luxemburg, Olanda, Germania, Franta, Georgia, Cipru. Ea a indicat o cota de contributie de 50% la dobandirea acestor bunuri.

Ea sustine ca Dinu Patriciu a dispus de bunuri comune reprezentand piese de moblier si de decor si ca mai multe obiecte de uz personal si cadouri au disparut din resedinta situata la Silistea Snagovului. Ea afirma ca, prin actiunile sotului sau, patrimoniul comun a fost mult diminuat, iar stabilitatea economica a familiei este pusa in pericol in mod real.

Dana Patriciu isi motiveaza gestul, precizand ca, in pofida incercarilor repetate de a-si determina sotul sa inceteze cu acest comportament, nu au reusit sa ajunga la o intelegere amiabila, ceea ce face necesara interventia instantei de judecata.

Prin urmare, ea cere separatia judiciara a bunurilor comune obtinute in timpul casatoriei, modificarea regimului matrimonial din regimul comunitatii legale in regimul separatiei de bunuri, precum si lichidarea comunitatii de bunuri si partajul bunurilor comune obtinute in timpul casatoriei.

Agentia de presa Mediafax relata, la inceputul lunii octombrie 2012, ca omul de afaceri Dinu Patriciu si-a gajat tablouri din colectia personala, cu o valoare de achizitie de peste 2 milioane de euro, catre firme pe care le controleaza, inregistrate in Elvetia sau Cipru, precum si catre persoana cu care se presupune ca are o relatie extraconjugala.

Incepand din toamna anului trecut, Patriciu a constituit gaj in favoarea DP Holding (Elvetia), Veridesco Limited (Cipru) si Melanie Anne Chen, pentru circa 80 de tablouri din colectia personala. Melanie Chen este membru in boardul director al DP Holding si presedinte executiv al Marine Resources Exploration International BV, firme detinute de Patriciu.

Majoritatea lucrarilor au fost cumparate de la casa de licitatii Artmark, unele dintre acestea chiar dupa incheierea licitatilor, daca nu au existat cumparatori care sa ofere pretul minim din evaluare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri