Turistii pot economisi pana la 56% din pretul biletului daca isi rezerva zborul cu 69 de zile inainte de plecare catre destinatii europene si cu 38% daca isi rezerva zborul catre destinatii mondiale cu 139 de zile in avans, potrivit Studiului Anual de Zboruri, lansat de momondo.ro.

Cel de-al cincilea Studiu Anual de Zboruri dezvaluie care sunt cele mai bune momente in care romanii pot cauta si rezerva bilete de avion catre destinatiile lor preferate, precum si momentul din zi favorabil pentru zbor. In felul acesta, calatorii stiu daca merita sa se trezeasca foarte devreme pentru a se urca in avion, precum si care sunt cele mai ieftine, respectiv cele mai scumpe zile ale saptamanii pentru a zbura, potrivit momondo.ro.

Indiferent daca este vorba despre destinatii din Europa sau din lumea intreaga, pentru a face economii, romanii ar trebui sa-si rezerve zborurile cu trei luni inainte. In cazul zborurilor din Romania catre destinatii din Europa, calatorii nu ar trebui sa astepte pana in ultimul moment, avand in vedere ca pot plati cel mai mic pret cu aproximativ doua luni inainte de data plecarii. Astfel, ei pot face, in medie, economii de pana la 56% atunci cand rezervarea este facuta cu 69 de zile inaintea calatoriei. In acest moment, pretul mediu al biletului de avion este de 88 de euro. La polul opus, rezervarile facute in ziua plecarii ajung la un cost aproximativ de 200 de euro.

Pentru cei care isi planuiesc vacante in afara Europei, rezervarile ar trebui facute cu inca si mai mult timp in avans. Cel mai ieftin pret mediu s-a dovedit a fi cel platit cu 139 de zile inaintea calatoriei: 416 euro, cu 38% mai ieftin decat cel platit cu o zi inainte de plecare (666 de euro).

Cea mai ieftina zi pentru a calatori

Rezervarea facuta in avans nu este singura metoda pentru a economisi bani atunci cand calatorii achizitioneaza bilete de avion. Ei pot economisi inca si mai mult daca tin cont de cea mai ieftina zi a saptamanii. In cazul zborurilor din Romania catre destinatii europene, duminica este cea mai ieftina zi de plecare, cu un cost cu 9% mai mic la zboruri decat cele de sambata (cea mai scumpa zi a saptamanii).

Romanii care planuiesc vacante in destinatii mai indepartate, pot economisi pana la 9% calatorind duminica (504 euro), in locul zilei de vineri. In cazul acesteia din urma, costul mediu pentru un bilet de avion in afara Europei este de 576 de euro.

Cei care urmaresc sa faca economii la biletele de avion ar trebui, de asemenea, sa ia in considerare momentul zilei. Vestea buna este ca nu este nevoie ca romanii sa se trezeasca inainte de rasaritul soarelui pentru a avea parte de cele mai bune oferte la zboruri. Calatorind in destinatii europene la orele dupa-amiezii (2 pm - 6 pm) poate determina economii de pana la 19%, comparativ cu zborurile de la pranz (12 pm - 2 pm), care au un cost mediu de 138 de euro.

In cazul destinatiilor din afara continentului, zborurile de seara (6 pm - 4 am), cu un cost mediu de 505 euro, sunt cele mai ieftine, determinand economii de pana la 12% decat zborurile la pranz, care costa aproximativ 575 de euro.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri