Oferta turistica a judetului Cluj a fost promovata pentru prima oara in Spania, la unul dintre cele mai importante targuri de turism din lume. Spaniolii prezenti la eveniment au solicitat informatii legate de posibilitatile de realizare a unor circuite turistice in Transilvania si de vizitare a unor destinatii specifice din regiune, legaturile de transport intre acestea si punctarea unor atractii naturale si obiective istorico-culturale.

Consiliul Judetean Cluj a participat, in intervalul 23-27 ianuarie 2019, la Targul de Turism International FITUR de la Madrid, unul dintre cele mai importante evenimente de la nivel mondial. Delegatia clujeana, formata din angajati ai Centrului National de Informare si Promovare Turistica din cadrul Consiliului Judetean, a promovat patrimoniul si oferta de servicii turistice ale judetului Cluj, alaturi de alti 886 de participanti si 10.487 de expozanti si profesionisti din domeniu.

Oferta turistica a judetului Cluj a fost promovata prin intermediul unei game variate de materiale cu rol in evidentierea turismului cultural, balnear, ecumenic, de agrement si de weekend. Vizitatorii standului au solicitat cu precadere informatii privitoare la posibilitatile de realizare a unor circuite turistice in Transilvania si de vizitare a unor destinatii specifice din regiune, legaturile de transport intre acestea si punctarea unor atractii naturale si obiective istorico-culturale. Scopul l-a reprezentat intentia includerii acestora in cadrul unor vacante de cateva zile sau a unui sejur de familie, publicul spaniol aratandu-se extrem de interesat de Cluj si de Romania, ca destinatie turistica.

Cele cinci zile ale evenimentului au fost dedicate atat interactiunii directe cu numerosii vizitatori prezenti la stand, cat si discutiilor cu reprezentanti ai diverselor agentii de turism. Acestora le-au fost oferite materiale de promovare a celor mai reprezentative obiective si atractii turistice ale judetului Cluj, precum Salina Turda, Statiunea Muntele Baisorii, Lacul Belis-Fantanele, Cheile Turzii, Cascada „Valul Miresei”, Castelul Banffy de la Bontida, Muzeul Memorial „Octavian Goga” de la Ciucea, Manastirea „Adormirea Maicii Domnului“ din Nicula.

Totodata, vizitatorilor le-au fost oferite materiale legate de optiunile de cazare disponibile, dar si de atractiile turistice din municipiul Cluj-Napoca si din judet.

Topul judetelor generatoare...
Citeste si: Topul judetelor generatoare de pierderi

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Judetul Cluj, alocari record pentru sanatate in 2019