Esti la birou si vezi cum pe geam ninge cu fulgi mari care acopera trotuarele. Daca in oras asta poate fi destul de neplacut - trebuie sa deszapezesti masina si aluneci pe gheata, la munte este ideal - este sezonul de varf pentru sporturi de iarna.

Nu trebuie sa organizezi o vacanta in afara tarii, ai nevoie doar de un weekend liber in care sa faci o excursie pana la cea mai apropiata partie. Ti-am pregatit o lista cu cele mai cunoscute locuri din tara unde poti schia, in functie de nivelul tau de pregatire. Vei gasi un loc potrivit pentru tine indiferent daca nu ai mai pus schiuri in picioare pana acum sau esti deja expert.

Partii pentru incepatori

Daca e prima oara cand te vei da pe partie, e bine sa citesti inainte despre cum se schiaza si ce reguli se impun. Astfel, vei avea o baza cand vei inchiria un instructor care sa te invete cum sa stai in picioare pe schiuri, sa faci cristiane si sa te opresti.

Partia Cazacu, in Azuga

Partia de incepatori are o lungime de 150m iar urcarea se face cu baby-schiul. Vei observa copii de trei - patru ani care invata si ei la fel ca tine sa mearga cu schiuri in picioare. Exista mai multe variante de cartele pentru acces precum cea de 15 puncte care costa 30 de lei, unde o urcare cu teleschiul reprezinta trei puncte si o urcare cu baby-schiul un punct.

Partia Stadion si Bradul - Poiana Brasov

Poiana Brasov este una din cele mai populare statiuni pentru schi la care se poate ajunge usor atat cu masina, cat si cu trenul. Exista partii pentru mai multe niveluri de pregatire iar cele pentru incepatori sunt Bradul, cu o lungime de 465 de metri, si Stadion, de 325 de metri. Pretul unei cartele de 20 de puncte este de 80 de lei iar valoare fiecarui punct depinde de perioada.

Partii pentru intermediari

Dupa ce ai inceput sa te simti mai increzator si poti sa te dai singur cu schiurile, e momentul sa treci la partii mai abrupte. Mai mult, e timpul sa investesti in propriul tau echipament de schi, care sa te ajute sa te simti confortabil si sa previna accidentarile - in special clapari, care trebuie sa se muleze pe forma piciorului tau. In plus, nu vei mai fi nevoit sa stai de fiecare data la coada pentru a inchiria clapari.

Partia Kalinderu - Busteni

In Busteni exista doua partii Kalinderu, ambele de dificultate medie, prima cu o lungime de 1390 de metri si a doua de 1300 de metri. Diferenta de nivel este de 295 de metri pentru amandoua. Pretul pentru un skipass de o zi este de 140 de lei pentru adulti.

Partia Valea Dorului, in Sinaia

Sinaia are un domeniu schiabil care se intinde pe aproximativ 18 kilometri, cu partii cu diverse niveluri de dificultate. Pentru intermediari recomandam Valea Dorului, deservita de Telescaunul Soarelui. Porneste de la altitudinea de 2040 metri si are o lungime de 775 metri. Un skipass de o zi costa 145 de lei si exista si reducere pentru studenti. Acestia platesc doar 125 de lei.

Partii pentru avansati

Cand deja devii expert pe schiuri, cauti noi provocari, altitudini si curbe unde sa iti pui talentul in valoare. Iata doua partii cu nivel de dificultate ridicat pe care le poti incerca daca te simti pregatit sa experimentezi un nou val de adrenalina.

Partia Subtelerific, in Predeal

Subtelerific este marcata cu bulina neagra, are o lungime de 1200 metri si o diferenta de nivel de 350 metri. Ca sa ajungi pe partie, va trebui sa urci cu telescaunul Clabucet, sa cobori o portiune pe partia Clabucet si apoi sa virezi la dreapta. Un skipass pentru o zi costa 140 de lei.

Partia Lupului, in Straja

Aceasta partie se afla la 23 de kilometri de Petrosani. Vei avea loc de parcare la baza si apoi va trebui sa folosesti telegondola pentru a ajunge la partia cu o lungime de 519 metri si o diferenta de nivel de 163 metri. Un abonament de o zi costa 100 de lei.

Daca vrei sa te bucuri de ultimul strat de zapada, urca-te in masina sau in tren si porneste spre partia aleasa in functie de nivelul tau de pregatire. Cu cat exersezi mai mult, cu atat vei deveni mai priceput.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri