Municipiul Sibiu, singurul oras turistic romanesc care detine trei stele Michelin, va concura pentru un loc in Top 20 destinatii turistice europene 2020, o competitie in care a fost deja preselectat.

Sibiul se va inscrie in competitia European Best Destinations 2020 si va plati o taxa de inscriere de 9.980 de euro, potrivit unei hotarari a Consiliului Local, scrie Agerpres. Orasele care au fost incluse in acest top s-au bucurat de o crestere a numarului de turisti, cu procente cuprinse intre 13% si 25%, se arata in hotararea Consiliului Local Sibiu.

Sibiul s-a remarcat pana acum ca si Capitala Culturala Europeana in 2007, iar anul acesta are statutul de Regiune Gastronomica Europeana.

Primaria Municipiului Sibiu a lansat o sectiune speciala a site-ul www.sibiu.ro, dedicata programului Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019.

"In 12 februarie, Sibiul si Egeea de Sud preiau titlul de Regiune Gastronomica Europeana de la Brabantul de Nord si Galway. Vom organiza cu aceasta ocazie o ceremonie care va marca lansarea programului Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019. Cu acelasi prilej, deschidem aceasta sectiune pe site-ul nostru, in calitate de partener in Consortiul care gestioneaza programul", a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Dent Estet la Sibiu:...
Citeste si: Dent Estet la Sibiu: 2 milioane euro pentru inaugurarea a 2 clinici

Citeste si: National Geographic a realizat topul destinatiilor de vizitat in 2019. Este si Sibiul pe lista!

Sursa foto: Shutterstock.com

Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Cum te pregatesti de festival. 5 lucruri pe care trebuie sa le rezolvi