In dimineata zilei de joi a inceput cu Summitul liderilor Popularilor Europeni si va continua cu reuniunea informala a sefilor de state si guverne UE, in cadrul Summit-ul de la Sibiu. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Frantei, Emmanuel Macron, premierul Ungariei, Viktor Orban, precum si Donald Tusk, Jean Claude Juncker, Antonio Tajani, Frans Timmermans si Manfred Weber sunt doar cativa dintre cei care se afla astazi la Sibiu, potrivit Ziare.com.

In cadrul intalnirilor vor fi discutate chestiuni de maxima importanta pentru viitorul UE. De exemplu, cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a anuntat ca va propune reformarea Uniunii prin modificarea Tratatului Lisabona, liderul de la Viena pledand pentru introducerea unor reglementari europene mai stricte, inclusiv pentru protejarea statului de drept.

Marii absenti de la Sibiu sunt insa Guvernul, precum si reprezentantii partidelor ce formeaza coalitia de guvernamant, PSD si ALDE. Socialistii europeni vor avea si ei o reuniune, insa niciun membru PSD nu a fost invitat, avand in vedere inghetarea relatiilor dupa actiunile impotriva justitiei si statului de drept.

Manfred Weber, candidatul PPE la sefia Comisiei Europene:

- Parintii fondatori ai UE ar fi mandri sa ne vada azi, de Ziua Europei, in Romania, la Sibiu, sarbatorind tot ceea ce am obtinut ca europeni: unitatea continentului si principiile fundamentale ale libertattii si democratiei.

- Am 46 de ani, fac parte din prima generatie de pe acest continent care poate sa spuna ca a trait in pace si libertate. PPE a fost piatra de fundament a acestor rezultate, in Europa de azi avem tot ce ne trebuie pentru a apara aceste rezultate.

- In calitate de reprzentant al PPE trebuie sa stiti ca avem o oferta clara pentru cei care vor merge la vot pe 26 mai: vrem o economie puternica, promisiunea ca vom lupta pentru o Europa in care nimeni nu va mai fi fortat sa plece dintr-o anumita regiune pentru conditii mai bune. Ne dorim o Europa care sa garanteze securitate, siguranta.

- Ne dorim sa ne ajutati sa indeplinim aceste lucruri. In Romania oamenii se pot baza pe un partid puternic care reprezinta un pilon puternic la nivel european.

- Candidatii de la PNL de aici din Romania fac partea din cea mai puternica familie politica europeana. Comparativ cu cele doua partide de guvernamant din Romania, PPE e un partid unit, puternic. PSD si ALDE nu joaca niciun rol in partidele in care fac parte la nivel european, sunt fie suspendati sau exclusi, nu au dreptul de a sta la masa cu ei.

- Romanii sunt asigurati ca, votand pentru PNL, voteaza pentru ca Romania sa fie in primul rand al procedului decizional.

- Viitorul Comisiei Europene sub conducerea mea va insista asupra principiilor statului de drept. Trebuie sa actualizam inca o data aceasta problema in toata UE. Oamenii din UE vor sa traiasca intr-o societate.

Joseph Daul, presedintele PPE.

- Sunt foarte bucuros ca sunt astazi la Sibiu, la invitatia lui Klaus Iohannis. Daca toata familia PPE e azi la SIbiu e pentru ca vrea sa-si exprime tot sprijinul pentru presedintele Iohannis.

- Romania e o mare tara a UE si romanii un mare popor al continentului nostru.

- Iohannis si partidele de centru-dreapta cum este PNL, cu toata istoria sa, au facut din Romania o tara ca nu poate fi lasata deoparte in Europa si trebuie sa stiti ca temerile romanilor se aud pana la Bruxelles.

- Democratia europeana nu poate sa existe fara statul de drept. Spun asta in fiecare zi, peste tot. Independenta justitiei si libertatea si solidaritatea.

- Daca toti conducatorii PPE sunt astazi la Sibiu este si pentru ca vrem sa ne oferim sprijinul actiunilor lui Iohannis, Orban si PNL in sustinerea statului de drept si luptei impotriva coruptiei.

- Vreau sa salut in mod special curajul si determinarea romanilor care au iesit in strada in acesti ani. Nu o sa lasam actiunile Guvernului PSD-ALDE sa strice viitorul Romaniei.

- Ne-am intalnit pentru a le spune romanilor ca vocea lor e auzita, de la Bucuresti, pana la Bruxelles si in toate cele 4 colturi ale Europei.

- Independenta justitiei nu este un lux, ci o necesitate. Justitia trebuie sa fie in serviciul tuturor romanilor si nu a unor privilegiati. Democratia nu poate functiona fara independenta justitiei.

- Romanii pot sa conteze pe noi pentru a-i proteja si a le apara valorile care ne unesc pe toti in Europa.

- In 26 mai romanii au de luat o decizie importanta. Ei vor hotari cine va fi vocea lor in UE si vor trebui sa se exprime cu privire la reforma justitiei. Ii incurajez sa traspuna la urne ceea ce au aparat cu atata ardoare in strada.

- Vorbim despre viitorul Romaniei care este in joc. Contez asadar pe cei de aici pentru a reinstala statul de drept si justitia independenta in Romania si a combate coruptia.

Sibiul pare a face fata prezentei sefilor de stat si de guvern, masurile de securitate sunt sporite, sunt filtre si coridoare securitate in tot orasul, dar fara a opri activitatea cotidiana a orasului. Cafenele sunt deschise, chiar daca accesul la ele e ocolit, la fel si magazinele si librariile

Sursa foto: G4Media

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri