Guvernul a adoptat o Ordonanta de Urgenta privind stabilirea unor masuri pentru finantarea investitiilor in turism. Conform actului normativ, prin derogare de la legea nr. 273/2006, investitiile in turism se pot finanta pe o perioada care se poate intinde pana la 4 ani, cu posibilitatea de prelungire pentru inca 2 ani.

OUG adoptata de Guvern reglementeaza modalitatile prin care se pot deconta sumele contributiei de la bugetul de stat, de utilizare a sumelor transferate de la bugetul Ministerului Turismului, precum si posibilitatile de recuperare a acestora pentru nerespectarea prevederilor legale sau contractuale.

"Introducerea bugetului multianual era mai mult decat necesara in conditiile in care ne dorim dezvoltarea turismului pe termen lung. Prin aceasta ordonanta, am dovedit angajamentul Executivului in privinta sustinerii industriei romanesti. Investitiile in turism necesita o perioada indelungata de timp, asa ca aceasta modificare legislativa reprezinta un ajutor direct dat autoritatilor locale care au in plan sa realizeze proiecte de infrastructura turistica. Urmarim astfel ca Romania sa devina competitiva pe mai multe domenii turistice, iar numarul turistilor straini care ne viziteaza tara sa devina din ce in ce mai mare. Am vazut in 2018 o crestere atat a numarului de turisti straini, precum si o crestere a cheltuielilor acestora in Romania de peste 120 de milioane de euro. Este important sa mentinem aceasta tendinta", a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Prin adoptarea acestei ordonante de urgenta, decalajele dintre dezvoltarea turismului din Romania si din tarile concurente la nivel mondial se vor reduce, ca urmare a impacului investitiilor derulate.

Citeste si: Ministerul Turismului, buget dublu fata de 2018: "Din cauza legislatiei este posibil ca banii sa nu fie cheltuiti"

Gheorghe Fodoreanu,...
Citeste si: Touroperator: Lasati incomingul sa va aduca bani in tara!

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Turoperator: E posibil ca bugetul Min. Turismului sa nu fie cheltuit