Peste 13 milioane de persoane din UE au desfasurat, in 2017, activitati economice legate de turism

Peste 13 milioane de persoane din Uniunea Europeana desfasurau, in 2017, activitati economice legate de turism, aproape opt milioane lucrau in industria alimentara si cea a bauturilor, iar doua milioane in transporturi, potrivit datelor publicate de Eurostat.

In cele trei industrii care depind aproape in intregime de turism (cazare, agentii de turism/tur-operatori si transport aerian) sunt angajate 3,6 milioane de persoane, scrie Agerpres. Statisticile Eurostat se concentreaza pe aceste trei industrii.

In turism, femeile sunt majoritare. Comparativ cu sectorul intreprinderilor nefinanciare, unde 36% din angajati sunt femei, forta de munca in turism include un procentaj mai ridicat de femei (59%).

De asemenea, procentajul angajatilor part-time in turism (24%) este semnificativ mai ridicat decat in sectorul intreprinderilor nefinanciare (17%) si este comparabil cu cel din domeniul serviciilor (22%).

Cu 13% dintre angajati cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani, comparativ cu 9% in servicii sau in sectorul intreprinderilor nefinanciare, turismul beneficiaza de o forta de munca tanara, deoarece in acest domeniu angajarile se fac mai usor.

Citeste si:
Urmează cel mai AGLOMERAT WEEKEND la mare: peste 130.000 de turiști
Urmează cel mai AGLOMERAT...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

In Irlanda, Olanda, Danemarca si Marea Britanie, proportia angajatilor din turism cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani depaseste 20%, iar in toate cele patru tari procentul este semnificativ mai ridicat decat cel inregistrat pe ansamblul economiei.

In medie, cetatenii straini reprezinta 16% din forta de munca din turism, in timp ce in sectorul intreprinderilor nefinanciare procentul este de 9%.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri