Vacantele sunt foarte importante pentru romani si tocmai de aceea aloca sume importante pentru calatorii. Potrivit unui studiu realizat de momondo.ro, peste jumatate dintre respondenti vor cheltui cel putin un salariu mediu net pentru vacanta de vara. Cei mai multi romani isi doresc sa se relaxeze cateva zile intr-o destinatie de vacanta cu plaja.
72% dintre romani si-au propus sa cheltuie peste 2.000 lei in vacanta de vara, iar 53% dintre ei au afirmat ca bugetul familiei alocat pentru calatoria din timpul verii depaseste 3.000 lei, adica un salariu mediu net, arata datele unui studiu realizat de momondo.ro.

Cei mai multi participanti la studiu (66%) isi doresc o calatorie care sa includa si cateva zile de stat pe plaja. Putin peste o treime dintre respondenti prefera drumetiile montane si aerul curat, mai ales daca locuiesc intr-un oras in care vara temperaturile sunt greu de suportat.

Exista si turisti care isi doresc sa plece intr-un city break in lunile de vacanta. Probabil ca nu au de gand sa renunte la plaja sau la trasee montane, dar au fost chibzuiti cu cheltuielile de peste an si cu planificarea vacantei, deci isi pot propune sa descopere si un oras din Europa, intr-o excursie de weekend.

Doar 1% dintre respondenti au afirmat ca nu isi propun sa calatoreasca in vara acestui an.

Turismul autohton se bucura in continuare de pe urma deciziilor spontane de a pleca intr-o calatorie, dar destinatiile din afara tarii predomina in alegerile facute din timp. Peste jumatate (54%) dintre cei intervievati se asteapta sa petreaca vacanta de vara in Romania. Pentru ceilalti, plajele si coastele de la Marea Mediterana sunt foarte apreciate, iar companiile de zbor se intrec in oferte catre astfel de locatii. De exemplu, un zbor dus-intors catre Atena, in luna iunie, are acum un cost mediu de aproximativ 50 de euro/persoana.

Specialistii momondo.ro propun cateva sfaturi care te vor ajuta sa profiti cat mai bine de economiile tale:
  • Planifica-ti din timp calatoria

Lunile de vara sunt optiunile cele mai des folosite pentru calatorii, iar preturile vacantelor in aceasta perioada sunt usor de anticipat, datorita constantei lor. Prin urmare, pentru a beneficia de cele mai mici preturi la bilete de avion sau hoteluri rezervarile trebuie facute cat mai repede cu putinta. Ofertele early booking sunt mult mai atractive decat cele last-minute, privind aceasta perioada.
  • Alege atent perioada de vacanta

Cei mai multi turisti isi planifica vacantele intre 1 iulie si 31 august, iar asta face ca preturile sa fie mai mari in aceste doua luni. Costurile reduse si lipsa aglomeratiei vor fi beneficiile celor care aleg sa plece in vacanta in lunile iunie sau septembrie. Temperaturile sunt la fel de bune pentru plaja, iar banii economisiti pot finanta si un alt weekend la munte sau un city break.
  • Incearca destinatii noi

In general, vacantele tind sa fie petrecute in locurile cele mai cunoscute, pentru a satisface o parte din nevoia de siguranta a investitiei. Dar foarte multe destinatii superbe nu au devenit inca arhicunoscute, ceea ce aduce mai multe beneficii: preturi mai mici, privelisti superbe, lipsa aglomeratiei, oameni primitori. Functia Pretutindeni din sectiunea de cautari de zboruri este o sursa foarte buna pentru a descoperi destinatii la care nu te-ai fi gandit, corespunzatoare bugetului tau.

Citeste si: Calatoreste cu bani putini: Destinatii in care ar trebui sa mergi inainte sa devina prea scumpe

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri