Spania este a doua cea mai vizitata tara din lume, dupa Franta, iar vara acesta, autoritatile se asteapta la un numar record de turisti straini. Ministerul Turismului estimeaza ca, in 2019, cheltuielile turistilor straini vor ajunge la 34 de miliarde de euro.

Spania ar putea marca, in 2019, al saptelea an de crestere consecutiva, a transmis ministrul Turismului, Comertului si Industriei, Reyes Maroto.

"Spania va atinge un nou record in ceea ce priveste numarul vizitatorilor straini, ne asteptam la peste 29,6 milioane, cu o jumatate de milion mai mult decat vara trecuta. Si cheltuielile turistilor straini ar urma sa ajunga la un nivel record. Ne asteptam la o crestere de 3,2% in perioada iulie-septembrie, pana la aproximativ 33,9 miliarde de euro (38,3 miliarde de dolari)", a declarat Reyes Maroto, scrie Agerpres.

Spania vrea sa atraga noi turisti, in special din China, dar vrea si o consolidare de pe pietele mature, cum ar fi Marea Britanie si Germania. Mai putin de 1% dintre chinezii care au efectuat calatorii peste hotare au ales Spania pentru vacantele lor, a precizat ministrul Industriei.

In 2018, aproximativ 18,5 milioane de britanici si 11,4 milioane de nemti au vizitat Spania.

Citeste si: Vacanta in Spania: Plaje cu cele mai frumoase peisaje in care sa mergi vara asta

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri