Ministrul Turismului si presedintele Consiliului Judetean Constanta au semnat contractul de finantare pentru una dintre cele mai importante investitii pentru incurajarea turismului de pe litoral, extinderea si modernizarea Delfinariului din cadrul Complexului Muzeal Stiintele Naturii Constanta.

In urmatorii doi ani, vor fi construite un nou bazin de antrenamente (suprafata construita la sol de 628,70 mp, volum total 3094 mc, inaltimea apei de 5,2 m), o statie de filtre si statie de pompare (6 sisteme de filtrare, pompe, schimbatoare de caldura, sistem de dozare al ph-ului si al clorului), un spatiu administrativ (camere antrenori, camera preparare hrana, magazie, vestiare si dusuri, toalete, atelier mecanic) si va fi montat un skimmer (dispozitiv de indepartare a compusilor organici pentru apa care este directionata in bazinul de antrenament).

"Avem un program de guvernare in care investitiile sunt prioritare si ma bucur ca reusim sa implementam proiectele pe care ni le-am propus. Turismul este un domeniu pentru care investitiile sunt necesare. Alaturi de promovare si masuri de incurajare si sustinere pentru mediul privat care activeaza in acest domeniu, investitiile fac parte din obiectivele Ministerului Turismului. Acum doua saptamani am fost la Borsa, in Maramures, unde am semnat contractul de finantare de 22 milioane de euro pentru o partie de schi, iar astazi sunt la Constanta pentru a semna o alta finantare importanta pentru turismul de pe litoral, dar si pentru comunitatea judetului Constanta, respectiv modernizarea si extinderea Delfinariului", a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Ministerul Turismului va contribui cu 70% din suma, iar restul va fi contributia Consiliului Judetean, care este initiatorul acestui proiect si care a intocmit documentatia pentru finantare. "Aproximativ 5,5 de milioane de euro vor fi investite pentru ca turistii, dar si mamiferele marine sa se bucure de un delfinariu la standarde europene. Doar in ultimi trei ani numarul turistilor, care au calcat pragul Complexului Muzeal Stiintele Naturii Constanta, a crescut cu 80%. In 2018, 626.000 turisti au vizitat acest obiectiv turistic", a mai spus Bogdan Trif.

In prezent, la Delfinariul din Constanta, care are o capacitate de 1.200 de spectatori, exista 2 bazine cu o capacitate totala de 1000 mc. care gazduiesc doi delfini, o foca si patru lei de mare.

Citeste si:
Guvernul finanteaza constructia unui port turistic in Calarasi
Guvernul finanteaza...

Ministrul Turismului urmeaza ca in perioada urmatoare sa semneze alte doua contracte de finantare pentru investitii in turism la Sibiu si la Calarasi.

Sursa foto: Facebook / Ministerul Turismului

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Primul oras din Romania promovat intr-o tara musulmana