Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat, marti, contractul de finantare pentru proiectul ”Dezvoltarea turistica a Bratului Borcea-Calarasi”- port turistic de agrement.

“Investitiile in turism fac parte din programul de guvernare, iar acestea sunt prioritare pentru dezvoltarea sectorului de turism din tara noastra. Astazi vorbim despre inca un proiect ambitios, un port turistic de agrement in judetul Calarasi, cu o suprafata totala de 2,45 hectare, care presupune crearea unei capacitati pentru 250 de ambarcatiuni medii si mici, cheuri, platforme portuare dar si diguri de aparare impotriva inundatiilor", a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Valoarea proiectului este de 86,5 milioane de lei, din care Ministerul Turismului va asigura o finantare de 70% din investitia de baza, suma care se ridica la aproape 52 de milioane de lei, restul fiind asigurat de Consiliul Judetean Calarasi. Constructia va dura aproape 4 ani.

"Ma bucur sa vad ca autoritatile locale au inteles importanta dezvoltarii infrastructurii turistice, dar si cresterea atractivitatii acestei zone, avand in vedere ca cel mai spectaculos tronson al Dunarii se afla pe teritoriul tarii noastre. Am fost, la inceputul lunii mai, la inaugurarea instalatiei nocturnei care pune in valoare cea mai inalta sculptura in piatra din Europa, Chipul lui Decebal. Era necesar ca aceasta statuie sa fie luminata pentru a creste atractivitatea in acea zona. Acum, a venit randul autoritatilor locale din Calarasi sa realizeze portul turistic de agrement. Trebuie spus, inca o data, ca masurile guvernamentale sunt menite sa stimuleze industria turismului din Romania, iar investitiile sunt cu atat mai necesare pentru dezvoltarea infrastructurii turistice din tara noastra", a adaugat Bogdan Trif.

Proiectul ”Dezvoltarea turistica a Bratului Borcea-Calarasi”- port turistic de agrement prevede si construirea unei cladiri administrative si a unui imobil in care vor fi amenajate mai multe spatii comerciale de profil si doua sali de conferinta. Portul turistic de agrement va fi prevazut cu un atelier reparatii ambarcatiuni, cu macara pivotanta pentru ridicare ambarcatiuni, rampa de lansare ambarcatiuni, sistem de pontoane plutitoare, piloni verticali pentru culisarea ansamblului plutitor si o platforma de parcare pentru 167 locuri din care 6 locuri pentru persoane cu dizabilitati.

Citeste si:
CJ Buzau construieste un parc balnear in statiunea Sarata Monteoru
CJ Buzau construieste un parc...

Sursa foto: Facebook / Ministerul Turismului

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Valoarea vocuherelor de vacanta ar putea fi majorata