Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anuntat ca o sa se implice pentru ca turistii sa poata vizita si casa lui Constantin Noica din statiunea Paltinis.

"Cu proprietarii in mod direct eu nu am discutat. Daca autoritatile publice locale nu reusesc, o sa ne implicam noi de la centru. Dar in mod normal ar trebui aici, pe plan local, sa reuseasca. Este un punct de atractie turistica. (...) In mod normal ar trebui sa se implice autoritatile locale, daca nu o sa rezolve autoritatile locale, o sa ma implic in mod direct. Dar jobul este al lor", a spus ministrul Trif, potrivit Agerpres.

In prezent, casa lui Constantin Noica din Paltinis este detinuta de Gabriel Liiceanu, a transmis directorul Bibliotecii Judetene ASTRA din Sibiu, Silviu Bors. "Casa era in patrimoniul Bibliotecii. Era o filiala a noastra", a declarat directorul Bibliotecii Judetene ASTRA Sibiu.

Turistii care viziteaza statiunea Paltinis pot vedea mormantul lui Constantin Noica, aflat in curtea schitului. De asemenea, turistii pot vedea din exterior cabana unde a stat in ultimii ani ai vietii filosoful si eseistul Constantin Noica.

Citeste si:
Voucherele de vacanta vor fi acordate pe card
Voucherele de vacanta vor fi...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Cati bani cheltuiesc turistii straini in Romania