Aeroporturile sunt o parte importanta a calatoriilor. Multi turisti asociaza aeroporturile cu momentele stresante, in care trebuie sa alerge de la check-in, la scanerul de securitate, la vama si apoi la poarta de imbarcare. Tocmai pentru a schimba aceasta preceptie, mai nou, aeroporturile gazduiesc atractii turistice care le ofera vizitatorilor experiente inedite si atipice pentru un asemenea loc.

Surf in Aeroportul International din Munchen

In Aeroportul International din Munchen exista o piscina interioara in care pasionatii de surf isi pot practica linistiti hobby-ul. Pare ciudat, dar lucrurile sunt luate foarte in serios, de vreme ce acolo se organizeaza, de sapte ani deja, o competitie care atrage surferi din intreaga lume, scrie tourism-review.com.

Bazinul nu este destinat doar profesionistilor. Orice calator care tranziteaza aeroportul poate sa inchirieze echipamentul si sa incerce sa "calareasca" cel mai bun val.

Insa surful nu este singurul sport pe care turistii il pot face in aeroport. Tot acolo se organizeaza un campionat de skateboarding. Fara indoiala, Aeroportul International din Munchen este o destinatie perfecta pentru cei care vor sa incerce sa practice sporturi extreme, intre doua zboruri.

Labirint viu in Aeroportul Changi din Singapore

Aeroportul Changi din Singapore este unul dintre aeroporturile preferate ale turistilor internationali. Intr-unul din terminalele aeroportului se afla o gradina imensa, realizata sub forma unui labirint. De fapt, este cel mai mare labirint viu din Singapore, asa ca turistii sunt mai mult decat incantati sa-l exploreze.

Foto: Shutterstock.com

In 2019, Aeroportul Changi din Singapore a fost desemnat, pentru al saptelea an consecutiv, cel mai bun aeroport din lume, conform clasamentului publicat de compania britanica Skytrax, auditor al industriei aviatice mondiale, potrivit Agerpres.

Changi detine prima pozitie din anul 2013 si anul trecut a fost tranzitat de un numar record de 65,6 milioane de pasageri. Conducerea aeroportului a decis sa extinda capacitatea prin constructia celui de-al cincilea terminal, unei a treia cai de rulare, precum si a unei facilitati de cumparaturi si petrecere a timpului liber denumita Jewel, pentru a atrage si mai multi pasageri.

Clasamentul celor mai bune 100 de aeroporturi din lume este dominat de cele asiatice, pe locul doi, trei, patru si cinci fiind aeroporturile Haneda (Tokyo, Japonia), Incheon (Seul, Coreea de Sud), Hamad (Doha) si aeroportul din Hong Kong.

Aeroportul din Munchen, Germania, este cel mai bun aeroport european din acest clasament, locul sapte. Alte aeroporturi europene prezente in clasament sunt cele din Londra - Heathrow - locul opt si Zurich, locul zece.

Tunelul sperantei din Aeroportul International din Sarajevo

Chiar daca intr-un aeroport totul se intampla la suprafata, Aeroportul International din Sarajevo le ofera turistilor ocazia sa ii exploreze subsolurile.

Foto: Shutterstock.com

Tunelul Sarajevo sau Tunelul sperantei, cum mai este denumit, a fost construit in 1993 in timpul razboiului bosniac si a facut legatura intre diferite zone din capitala Bosniei atunci cand a fost asediata de armata sarba. Prin aceste tuneluri se transportau alimente si arme, dar si ajutoare pe care echipe ale ONU le trimiteau pentru populatie.

Cursuri de pilotaj in aeroportul din Zurich

Daca te afli pe aeroportul din Zurich, intre doua zboruri, poti sa iti ocupi timpul cu cateva lectii de pilotaj. In incinta aeroportului exista un simulator pe care cursantii pot invata cum se piloteaza un avion. Este un punct de atractie important, judecand dupa numarul mare de turisti, curiosi sa vada cum arata interiorul unui cockpit.

Experiente culturale in Aeroportul International din Incheon, Coreea de Sud

Foto: Shutterstock.com

Pe langa distractie si vizite in locuri noi, calatoriile sunt si despre experiente culturale. La asta s-au gandit si cei de la Aeroportul International din Incheon atunci cand au deschis acolo muzee, galerii de arta, centre de dans si ateliere creative. Pentru calatorii care zabovesc mai multe ore in aeroport, se organizeaza tururi ale orasului la cele mai importante atractii turistice.

Citeste si: China a inaugurat un mega-aeroport sub forma de stea de mare

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri