Grupul DER Touristik, agentie de turism cu sediul in Germania, se extinde in Romania si anunta finalizarea achizitiei celei mai mari retele de agentii de turism din tara, Travel Brands S.A.

Procesul de achizitie a inceput in luna iulie, cand activitatile de turism ale Grupului Eurolines – turoperare, retail, business travel si incoming, care se derulau pe trei companii distincte – Touring Europabus (detinatoarea francizelor TUI TravelCenter si Eurolines), Nova Travel si Danubius Travel, detinute de Dragos Anastasiu, au fost transferate pe noua companie Travel Brands SA, care a fost vanduta catre Grupul DER Touristik.

In urma achizitiei, finalizata pe 4 octombrie, grupul DER Touristik preia 400 de angajati, 80 de agentii de retail, activitatile de turoperare si de incoming si se plaseaza pe pozitia de lider al pietei din Romania.

"Oricine intra in Grupul DER Touristik aduce experienta solida pe piata locala si primeste acces la diversitatea produselor turistice si la expertiza europeana a Grupului", a declarat Soren Hartmann, CEO al DER Touristik Group, in ceea ce priveste extinderea in Romania.

Din luna octombrie, reteaua de agentii de turism ale Travel Brands poarta brandul Dertour.

Travel Brands S.A. este detinuta de catre Divizia specializata pe Europa de Est a grupului DER Touristik, care activeaza deja pe pietele din Cehia, Polonia, Slovacia si Ungaria si are sediul in Praga. Pretul tranzactiei este confidential.

"Pentru noi, aceasta achizitie ofera noi oportunitati de crestere. Acum putem oferi si clientilor din Romania produsele noastre de succes si asteptam cu nerabdare sa cunoastem mai bine aceasta piata", spune Ferid Nasr, CEO al Diviziei specializate pe Europa de Est a DER Touristik.

Noul proprietar si-a planificat pentru Romania o dezvoltare a produselor de tip charter (pachete turistice) si continuarea investitiilor in canalul online.

DER Touristik, divizia de turism a grupului REWE, detine companii proprii in 16 tari si intentioneaza sa-si continue planurile de dezvoltare si expansiune internationala. Pentru clientii romani, acest pas inseamna acces direct, extins si facil la produsele pe care le ofera Dertour, folosind puterea si resursele Diviziei specializate pe Europa de Est a grupului DER Touristik.

Investitorul german a dorit sa pastreze managementul de la nivel local pentru agentiile Dertour, sub conducerea lui Cosmin Marinof, Managing Director, care anterior a ocupat pozitia de director de vanzari pentru operatiunile de turism ale Grupului Eurolines.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri