Halloween-ul, care va avea loc in noapte de 31 octombrie, poate fi "inspaimantator" de atractiv si anul acesta. Asa ca iti propunem cateva destinatii de Halloween in Europa, recomandate de catre Momondo, in care sa creezi amintiri "infricosatoare".

Praga, Republica Ceha

In pofida faptului ca cehii nu se dau in vant dupa sarbatoarea mentionata in titlu, pare-se ca n-au incotro - Praga pare ca a fost cladita special pentru a-si pune dintii de vampir si a se manji cu ketchup pe fata. Orasul a fost adesea cotat drept unul din cele mai bantuite locuri din Europa si nu putini au fost alchimistii, vracii si cei apartinand altor categorii usor oculte care s-au perindat pe-aici prin Evul Mediu.

Incepe turul cu o vizita la Casa lui Faust din Piata Charles, o cladire care ascunde cateva legende neortodoxe despre cunoscutul personaj, Doctor Johannes Faustus - un alchimist si un practicant al magiei negre, a carui moarte este legata de un pact pe care se pare ca l-ar fi facut cu diavolul.

PragaSursa foto: Ailisa / Shutterstock

Venetia, Italia

Vei fi surprins sa constati cat de sofisticat stie orasul asta sa sarbatoreasca Halloweenul. Capete de dovleac ce rasar la fiecare vitrina, petreceri si costume, iar privitor la acestea din urma, nu poti sa te indoiesti ca venetienii nu ar sti cate ceva despre masti si costume.

Citeste si:
Cum puteti cumpara vacante la jumatate de pret in 2020
Cand este indicat sa facem...

Poti vizita Castelul Dogilor, cu prisosinta in urma ghidului de la Turul Itinerariilor Secrete. Casca toate organele de simt cand treci prin pasajele secrete ale castelului, cand ti se povesteste despre patimile prizonierilor si cand se deschid usile camerele de tortura.

VenetiaSursa foto: Samot / Shutterstock

Bratislava, Slovacia

Asemenea Romaniei, Slovacia sarbatoreste mai degraba Ziua Mortilor, pe 1 noiembrie, dar petreceri care sa umple pub-urile gasesti berechet. Dar pentru ceva ce nu se concretizeaza doar intr-un alt motiv de-a petrece o noapte alba, afla ca in Bratislava exista un adevarat turism al cimitirelor.

Cu prisosinta, in ziua de 1 noiembrie toata povestea ia o amploare de nemaipomenit pentru cimitirele ce mocnesc de lumanari aprise. Cimitirul Ondrejský este, probabil cel mai cunoscut.

Citeste si:
Venetia ar putea fi afectata de o noua maree inalta, devastatoare
Venetia, care se confrunta...

BratislavaSursa foto: Rastislav Sedlak SK / Shutterstock

Edinburgh, Scotia

Acest orasul, construit in stil gotic-medieval are reputatia de a fi cel mai bantuit de pe intinsul Scotiei. Incepe cu Dungeon, unde te asteapta 80 de minute desprinse din trecutul gotic al Scotiei si infatisand personaje de seama ale istoriei.

Daca vrei sa afli de unde reputatia de "cel mai bantuit oras scotian", alatura-te free walking tour-ului cunoscut drept Hidden & Haunted Late Night Tour care se adreseaza exclusiv adultilor.

Edinburgh

Citeste si:
Inca un important oras european s-a saturat de turisti
Locuitorii din Praga s-au...

Sursa foto: LSphotos91 / Shutterstock

Amsterdam, Olanda

Amsterdam pregateste pana si un festival de muzica cu ocazia Halloween-ului si exista aici o varianta locala a Dungeon-ului scotian. Turul, care se petrece pe timp de noapte, nu este insa gratuit si nu-si asuma faptul ca ti-ar putea provoca o noapte alba. Dar cine merge in Amsterdam pentru o lunga si odihnitoare noapte de somn?

AmsterdamSursa foto: Evaldas Jankauskas / Shutterstock

Barcelona, Spania

Spania obisnuieste sa sarbatoreasca Dia de Los Muertos (Ziua Mortilor), la data de 1 noiembrie, iar aceasta zi. in capitala Cataluniei, mai inseamna si Castanyada, un eveniment care sarbatoreste datul in parg al castanelor. Te Guio En BCN iti propune un tur de doua ore, pe la sfarsitul dupa-amiezei, plin ochi de legende si anecdote.

BarcelonaSursa foto: basiczto / Shutterstock

Sursa foto: Zarya Maxim Alexandrovich / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Vacanta in Europa: 5 dintre cele mai frumoase orase din Spania