Romanii care au ales sa-si petreaca sarbatorile de iarna in tara au cateva statiuni montane favorite, dintre care se evidentiaza una anume, atat in ceea ce priveste raportul calitate-pret, cat si accesibilitatea partiei de schi.

Peste 62% dintre romani isi vor petrece vacanta de iarna in tara, potrivit unui studiu realizat de OLX Cazare si Turism. Cea mai apreciata statiune montana din Romania, luand in calcul mai multe criterii, este Poiana Brasov, cu 25% dintre voturi. Statiunea a fost prima optiune atat pentru familii si cupluri, cat si pentru tineri. Urmatoarele in clasament se situeaza Sinaia (11%), Predeal (9%), Busteni (6%) si Vatra Dornei (6%).

Legat de raportul calitate-pret, romanii care au participat la realizarea studiului au pozitionat Poiana Brasov pe primul loc (14%), pe locul al doilea, Sinaia (9%), urmata de Predeal si Busteni (8% fiecare), apoi de Vatra Dornei (7%) si Ranca (6%).

In ceea ce priveste accesul la partie si calitatea acesteia, romanii si-au manifestat preferinta pentru Poiana Brasov (29%), urmata de Predeal (14%), Sinaia (9%) si Busteni (6%). Statiunea cu cele mai apreciate peisaje este tot Poiana Brasov (20%), urmata de Sinaia si Busteni (9% fiecare), iar locul al treilea este ocupat de statiunea Balea Lac (8%).

Poiana Brasov (22%) se afla si in topul statiunilor cu cea mai buna mancare, fiind urmata de Sinaia (10%), iar apoi, la egalitate, pe locul al treilea se afla Predeal si Vatra Dornei (8% fiecare).

Intrebati care sunt motivele pentru care prefera sa isi petreaca vacanta in Romania, respondentii au amintit urmatoarele: pretul accesibil (33%), peisajele impresionante (19%), timpul optim de ajungere la destinatie (11%), activitatile si accesul la partie (10%). De asemenea, respondentii au mai mentionat ca prefera sa isi petreaca vacanta de iarna in tara pentru ca pot folosi tichetele de vacanta (4%). Cand vine vorba de planificarea vacantei de iarna, cei mai multi romani se hotarasc cu mai putin de o luna inainte (33%), urmati de cei care isi organizeaza vacanta cu trei-sase luni inainte (30%).

Studiul a fost realizat in luna noiembrie 2019, printr-un chestionar online aplicat vizitatorilor OLX.ro. Esantionul cuprinde 2.835 de respondenti, din toate regiunile tarii.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri